Genç işsizlik sorunu masaya yatırıldı

Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen, farklı üniversitelerden akademisyenlerin, kamu kurumlarından uzmanların yanı sıra 44 sivil toplum kuruluşunun genç temsilcilerinin katıldığı ve...

Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen, farklı üniversitelerden akademisyenlerin, kamu kurumlarından uzmanların yanı sıra 44 sivil toplum kuruluşunun genç temsilcilerinin katıldığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik (ÇSGB) Bakanı Julide Sarıeroğlu’nun  bizzat yönettiği  toplantıda,   hem dünyanın  hem de Türkiye’nin en önemli ekonomik ve sosyal meselesi olan “Genç İşsizlik” masaya yatırıldı.  Ben de bu önemli toplantıya katılma fırsatı buldum.

Toplantıdaki geniş katılımcı yelpazesi,  bizzat konunun muhataplarının katılması ve özellikle genç katılımcıların heyecanı genç işsizlik ile ilgili orta çıkacak yeni yol haritası ya da hazırlanacak stratejinin de hayata geçirilmesi açısından önemli.

Diğer yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’nun çalışma hayatının içinden gelmesi,  sosyal tarafları anlaması ve katılımcıları can kulağıyla dinlemesi meselelerin doğru zeminde tartışılmasına yardımcı olduğu açık.

Bu katılımcı anlayış yeni dönemde hem çalışma hayatı ile ilgili sorunların çözülmesi hem de ekonomide tüm tarafları ilgilendiren işsizlik konusunda atılacak adımlarda da ilgili tarafların desteğinin alınması  açısından çok anlamlı.

GENÇ İŞSİZLİK NEDEN ARTIYOR?

Küresel ekonomik kriz sonrasında dünyanın gündemine oturan genç işsizlik meselesi Türkiye’de de yüksek seyrediyor.  Genç işsizlik oranlarının, işsizlik oranının artmasıyla beraber yükseliş eğiliminde olduğu söylenebilir. Hatta genç işsizlik oranı ülkedeki işsizliğin iki katı kadar. En son açıklanan Temmuz ayı işsizlik oranı yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşirken genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı yüzde 21,1 oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar