2019’a doğru AK Parti’de değişim ve dönüşüm heyecanı

AK Parti 3 Kasım 2002 yılından beri iktidar. Geride bıraktığımız 15 yıl, hem AK Parti’nin hem de Türkiye’nin 15 yılı. 15 yılda Türkiye’nin ekonomik olarak geldiği konum, AK Parti’nin kök...

AK Parti 3 Kasım 2002 yılından beri iktidar. Geride bıraktığımız 15 yıl, hem AK Parti’nin hem de Türkiye’nin 15 yılı. 15 yılda Türkiye’nin ekonomik olarak geldiği konum, AK Parti’nin kök salmış alışkanlıklara karşı verdiği mücadelenin sonucu. Bugün, Türkiye ekonomisi 15 yıldır ekonomik krizle karşılaşmamışsa, AK Parti’nin değişimden ve dönüşümden çekinmeyerek kararlılıkla hayata geçirdiği uygulamalar sayesinde.

Bu süreçte hem uluslararası konjonktür hem de ülke içindeki talep ve beklentiler, AK Parti’nin ekonomide yol haritasını da belirledi. Belirli aralıklarla gerçekleşen Gezi olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi gibi ağır ve zor müdahalelere rağmen, yol haritasından şaşılmadı ve yola devam edildi.

Yani değişim süreci, bugüne özgü bir durum değil, AK Parti’yi 15 yıldır iktidarda tutan ve kuruluş prensiplerinden birisi. Şimdi de, AK Parti hem bölgesel ve küresel düzeydeki ekonomik ve siyasi dinamikleri göz önünde bulundurarak hem de ülke içinden gelen talep ve beklentilere göre, bir değişim ve dönüşüm içerisinde.

GÜÇLÜ EKONOMİ, TÜRKİYE’NİN BÖLGEDEKİ GÜCÜNÜN TEMİNATI 

Türkiye’nin 2002-2017 yıllarını kapsayan dönemde, ekonomideki güçlü yapısı birçok müdahaleyi bertaraf etmesindeki asıl faktör oldu. Hatta birçok kez ekonomi hedef alınarak, Türkiye’nin siyasi ajandası belirlenmeye çalışıldı. Dolayısıyla, ekonominin güçlü olması Türkiye’nin hem siyasi istikrarı için hem de bölgedeki etkinliği için önemli.

Bu gücü arttırmak ve sürekli hale getirmek için de hiç vakti kaybetmeden yine belirlenen hedefler için adımları sıklaştırmamız gerekiyor.  Adımların başında, Türkiye’nin katma değeri yüksek üretim yapabilmesi için ekonomik üretim yapısını, teknoloji odaklı hale getirilmesi geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 153 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar