2018 yılı 2. çeyrek ekonomik büyüme rakamı açıklanıyor

Bugün, Türkiye ekonomisinin 2018 yılı 2. çeyrek büyüme rakamlarının açıklandığı önemli bir gün. Türkiye ekonomisinin son dönemlerde yaşadığı kur hareketliliği ve ardından...

Bugün, Türkiye ekonomisinin 2018 yılı 2. çeyrek büyüme rakamlarının açıklandığı önemli bir gün. Türkiye ekonomisinin son dönemlerde yaşadığı kur hareketliliği ve ardından ortaya koyulan yeni dengelenme dönemi sonrasında şimdi de gözler ekonomik büyüme rakamlarına çevrilmiş durumda.

2018 yılının ilk çeyreğinde ekonomide yüzde 7.4’lük bir büyüme yakalanmıştı. Şimdi yılın 2. çeyreğinde bu büyüme ivmesinin ne yönde bir seyir izleyeceği ve yeni döneme dair nasıl sinyaller vereceği son derece önemli.

Bu sinyaller bir taraftan yeni OVP’de yer alan makroekonomik gösterge hedeflerini belirlerken diğer taraftan uygulanacak yeni politikaları ve ekonomi için yeni yol haritasını da şekillendirecektir.

ÖNCÜ GÖSTERGELER EKONOMİK BÜYÜME İÇİN NE DİYOR?

Ekonomik büyümenin belli öncü göstergeleri var. Bu öncü göstergelerin en önemlisi şüphesiz sanayi üretim endeksidir. Çünkü ekonomik büyüme ve sanayi üretim endeksi arasında güçlü bir bağ mevcut.

Sanayi üretim endeksi yılın 2. çeyreğinde yani (Nisan, Mayıs, Haziran) üç aylık ortalamada yüzde 5’in üstüne çıktı. Bu artış beklentilerin üzerinde olsa da 2. çeyrekte ekonomik büyümede gerçekleşen yavaşlama eğilimini yani yeni bir dengelemeyi işaret etmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar