16. kuruluş yıldönümünde AK Parti

Bugün AK Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümü. 2001 yılında kurulan AK Parti, kuruluşundan 1 yıl sonra iktidara geldi. Üstelik 90’lı yıllardaki istikrarsız ve kısa ömürlü koalisyon dönemine son...

Bugün AK Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümü. 2001 yılında kurulan AK Parti, kuruluşundan 1 yıl sonra iktidara geldi. Üstelik 90’lı yıllardaki istikrarsız ve kısa ömürlü koalisyon dönemine son vererek.

3 Kasım 2002’de başlayan AK Parti iktidarına en başta verilen destek, geçen 16 yıl içerisinde artarak devam etti. En başta, yani 3 Kasım genel seçimlerinde AK Parti’ye ve aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyulan güven yansımıştı seçim sonuçlarına. Bu güvenin boşa çıkmaması ise, AK Parti dönemi Türkiye’sindeki değişim ve dönüşümle somutlaştı.

Türkiye, 16 yılda siyasi, ekonomi ve sosyal alanlarda üzerindeki ölü toprağını atmakla kalmadı, yenilenme ve ilerleme motivasyonuyla kayda değer bir yol kat etti. Ekonomi de bu alanlardan birisi.

2002 yılında Türkiye’nin ekonomide içinde bulunduğu darboğaz, gelir adaletsizlikleri, alt ve orta gelir grubundakilerin eğitim, sağlık, ulaşım gibi hizmetlerden adil olarak faydalanamaması, ekonomik krizlerin yükünün bu kesimlere yüklenmesi, AK Parti’ye tek başına iktidar olma kapısını açtı. Ancak AK Parti, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, ona duyulan güveni boşa çıkarmadı ve  bu alanlarda gerçekleştirdikleriyle arkasındaki destek her geçen gün arttı.  

Kişi başı gelir, kredi notu, sosyal harcamalar, gelir dağılımı, sosyal politikalar, gelecek beklentileri, ülkenin bulunduğu coğrafi konumun avantaja dönüştürülmesi, enerji ve finans projeleri ekonominin yıldızının parladığı alanlardan sadece bir kısmı.

PEKİ 15 YILLIK AK PARTİ İKTİDARINDA NELER OLDU?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 117 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar