Yerel Para ile ticaret kolayı mı?

Türkiye, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti, ısrarla yerel para ile ticaret yapmanın zarureti konusunda dünyada kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.Aslında sıradan bir gözle baktığımızda bunun bir sorun olmaması...

Türkiye, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti, ısrarla yerel para ile ticaret yapmanın zarureti konusunda dünyada kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.

Aslında sıradan bir gözle baktığımızda bunun bir sorun olmaması lazım. Altın değeri baz alınarak karşılıklı kupon değeri (para) ile ticaret yapılabilir.

Ne var ki yapacağınız ticareti size yaptırmazlar. Çünkü, mevcut ekonomik sistemin çarklarının arasına taş koyuyorsunuz demektir. Bu da egemen güçlerin üzerinize çullanması demek.

Nasıl mı? İzah etmeye çalışayım:

Amerika Birleşik Devletleri, Birinci Dünya Savaşı'nda askeri bir güç olduğunu birkaç test ile gördü. Ancak bu askeri güç olma, global anlamda diplomasi ve ekonomik bir güçle pekiştirebilirdi. II. Dünya Savaşı'na kadar Amerika Birleşik Devletleri, Ticaret ve diplomasi konusunda kendini oldukça geliştirdi. Sermaye birikimini çok güçlü hale getirdi. Amerikan ticaret gemileri, Kuzey Denizi'nden Endonezya açıklarına kadar Tüm dünyada fink atıp bu sahada da güçlü konuma geldiler.

Almanların aptallık sınırlarını da aşan “emperyalizm hayalleri uygulamaları”, Sovyet yayılmacı hayalleri ile İngiliz emperyalizm duvarına çarptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar