Sopanın ucundaki bıçak

İnsanoğlunun uzun sopaların ucuna bağlanan sivri taşlar ile başlayan savaş tekniği ve teknolojisini geliştirme serüveni halen baş döndürücü hızla devam ediyor.Kılıç ile kama arasında bir...

İnsanoğlunun uzun sopaların ucuna bağlanan sivri taşlar ile başlayan savaş tekniği ve teknolojisini geliştirme serüveni halen baş döndürücü hızla devam ediyor.

Kılıç ile kama arasında bir büyüklükte olan keskin aleti sopanın ucuna bağlaması ile insanlık, savaş sanatında devrimi yaşamıştır. Çünkü, avlanma sırasında kısa mesafeli aletler, insandan daha güçlü olan vahşi hayvanlara karşı zayıf kalıyordu çoğu kez.

İnsanlar, en eski fakat mükemmel sonuç veren bu yöntemi halen kullanmaktadır. Tabi bu yöntem, içerik olarak bazı eklemelerle her dönem işlevselliğini devam etmiştir.

İlk başlarda güçlü ve dayanıklı sopaların başına sadece iki kenarı ve ucu keskin hale getirilmiş metal kullanılırken, günümüzde insanlar da bu amaç doğrultusunda kullanılıyor.

ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Stratejisi’ni açıkladığı güne kadar islediği politikalar maalesef bu tanımlamaya çok uyuyor.

Trump yönetimi başta Asya-Pasifik olmak üzere, dünyanın öbür ucu olan Kuzey Avrupa’ya kadar dokunduğu her yeri ateş topuna; kriz bölgesine çeviriyor. Sopanın ucundaki bıçak tanımı bu kadar bir politikacıya yakışabilirdi ancak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar