Savcı Mehmet Demir’i kesmeden mi asmalı?

Savcı Mehmet Demir’i bilmeyen duymayan var mı?Hani tüm yargı sisteminin, bürokratın ve siyasetin büyük bir kısmının “cemaat” deyip FETÖ terör örgütünü yaladığı dönemde, 17-25...

Savcı Mehmet Demir’i bilmeyen duymayan var mı?

Hani tüm yargı sisteminin, bürokratın ve siyasetin büyük bir kısmının “cemaat” deyip FETÖ terör örgütünü yaladığı dönemde, 17-25 Aralık darbesinin daha 17 Aralık safhasında ortaya çıkıp “bu bir yargı polis darbesidir” diyen savcının kendisidir.

Türk yargı sisteminin yüz akı, en şerefli, en yiğit en namuslu savcılarımızdan biridir. Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı’ndan beri medyadan kendisini takip ederdim.

28 Şubat darbesinde valilerin keyfi uygulamalarını kabul etmeyip basın aracılığı ile meydan okuyan meşhur savcının ta kendisidir Sayın Mehmet Demir.

Kendileri ile yollarımız FETÖ ile mücadelede kesişti. Tabi 17 25 Aralık 2013’ten çok önce. FETÖ’nün kuluçka makinası olan dershanelerle savaş döneminde kendilerini tanıdım.

Dulkadiroğlu Beyliği’nden bir vatan evladı. Anadolu’da en çok kültür mirası bırakan asalet ve zarafetle anılan beyliğimizdir Dulkadiroğulları. Dulkadiroğulları’nı biz Erzurumlular çok iyi tanırız. Çünkü cennetmekan Yavuz Sultan Selim Han ile siyasi anlaşmazlıkları üzerine Dulkadirlerin önemli bir nüfusu Erzurum ve Bayburt’a zorla iskan edilirler. Ve yaklaşık 500 yıldır iç içe yaşarız. Atalarımızın da anlattığı gibi hiçbir zaman “iskana memur muhacir” olmadılar. Hep yerli, bu toprakların sahibi ve ülkeye, devlete ve din-i İslam’a değer katmaya çalışanlar olarak adlarını Erzurum ve Bayburt tarihine yazdılar. Bugün “Dadaş” olarak bildiğimizin çoğu, aslen Dulkadiroğulları mensubudurlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 716 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 244 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar