Savaş çılgınlığı

Barack Obama'nın Kuzey Avrupa, Balkanlar ve Kara Deniz'e kıyısı olan müttefik ülkeleri silah deposu haline getirdiği günden beri, gelen fırtınaya dikkatleri çekmeye çalıştık hep.Neyse ki Türkiye...

Barack Obama'nın Kuzey Avrupa, Balkanlar ve Kara Deniz'e kıyısı olan müttefik ülkeleri silah deposu haline getirdiği günden beri, gelen fırtınaya dikkatleri çekmeye çalıştık hep.

Neyse ki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, tehlikenin farkındaydı ve Türkiye'nin silah deposu haline getirilmesine izin vermedi.

8 Temmuz 2016'da Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen “NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi”ne katılan Erdoğan, Türkiye'nin Kara Deniz Kıyısı'na yeni NATO üssü kurulmasını teklifini akılcı ve haklı gerekçelerle reddetti. Erdoğan'ın o stratejik diplomasi hareketinden sonra Rusya Federasyonu, Türkiye ile olan siyasi ve diplomatik krize derhal son verdi.

Rus Devlet Başkanı Putin, Erdoğan'ın barış eline karşılık verdi. Putin, Erdoğan'a gönderdiği cevabi mektupta, iki ülke arasında meydana gelen uçak krizinin asıl müsebbibinin başka güçler olduğunu açıkladı. Türkiye ile kestiği tüm ekonomik, siyasi ve stratejik ilişkilerin yeniden ve çok hızlı bir biçimde başlattı.

Rus Devlet Başkanı'nın Erdoğan'ın barış talebine koşulsuz cevap vermesi, karanlık elleri harekete geçirdi. Uluslar arası bir terör örgütü olan FETÖ üyesi bir terörist, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andery Karlov'u kameraların önünde katletti.

Putin ve Rus devlet bürokrasisi bu provokasyona gelmedi.ve kirli oyunu deşifre etti. Yani kanlı provokasyona rağmen, gelişen Türk-Rus ilişkileri rayından sapmadı aynı hızla devam etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 244 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar