Önleyici güvenlik stratejisi

 Obama, ekibi ve onu ahtapot gibi sarmalayan NEOCON'ların tamamen yanlış taktik ve strateji üzerine kurguladıkları “Yeni Güvenlikçi Politikalar” stratejisi, sadece Ortadoğu halkları için değil, biz Avrupalılar...

 

Obama, ekibi ve onu ahtapot gibi sarmalayan NEOCON'ların tamamen yanlış taktik ve strateji üzerine kurguladıkları “Yeni Güvenlikçi Politikalar” stratejisi, sadece Ortadoğu halkları için değil, biz Avrupalılar için de bir felaket olmuştur. Artık Mombasa, Tel Aviv, Bağdat, Nairobi, Kabil şehirleri yaşanlar için bir ölüm tehlikesi vahası değil. Aynı şekilde Avrupa'nın Paris, Berlin, Rejkavik, Roma, Bruxelles, Amsterdam, Oslo, Londra da, insanlar için bombaların ve terörün kol gezdiği şehirler olmuştur. Hele Amerika Birleşik Devletleri'nin neredeyse tüm sanayi, turizm ve büyük idari şehirlerinde insanların can güvenliği tehlike sınırlarının çok ama çok altındadır.

Obama döneminde zencilere yönelik Amerikan devletinin uyguladığı polis terörünün doğurduğu bir siyahî isyan var artık. Amerika polisinin sadece zencilere değil, Hispaniklere yönelik terör boyutuna varan acımasız şiddet uygulamaları, birçok şehirlerde Harlem tarzı ghettoların oluşmasına sebep oldu. Bazı ghettolara yerel polislerin güvenliği sağlayamadıklarına dair birçok haber okuyoruz gazetelerde.

Bütün bunlar, Amerikan tarihinin gelmiş geçmiş en beceriksiz başkanı Barack Obama'nın önleyici güvenlik politikalarının sonucudur. Bu yüzdendir ki Amerikan medyası ve muhalefeti, Obama'nın bu politikasını “topal ördek” politikası olarak isimlendiriyorlar.

 Bu yazıyı siz dinlediğinizde Obama'nın dünya siyaset sahnesinden kesin bir şekilde silinmesine yaklaşık üç hafta kalmış olacak. Ancak onun bütün dünyaya bıraktığı kötü mirasının ortadan kaldırılması ve dünyanın insanlar için güvenilir bir gezegene dönüştürülmesi belki de onlarca yıl alacaktır.

Çünkü Obamalı ABD, özellikle Ortadoğu'da dış politikasını yasaları, kanunları, düzeni olan devletlerle değil, terör örgütleri ile birlikte yürütmektedirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar