Nedir Yeni Asyacılardan çektiğimiz?(1)

Saidi Nursi'nin talebeleri olduklarını iddia eden bazı gruplar, her dönemde bu ülkede Müslümanlara en hafifinden tebelleş olmuşlardır. Türkiyeli Müslümanlar; sosyolojide, ekonomide, sanatta, kültürde, siyasette ve...

Saidi Nursi'nin talebeleri olduklarını iddia eden bazı gruplar, her dönemde bu ülkede Müslümanlara en hafifinden tebelleş olmuşlardır. Türkiyeli Müslümanlar; sosyolojide, ekonomide, sanatta, kültürde, siyasette ve hayatın merkezinde yer almaya çalıştığı her dönemde mutlaka bir “nurcu” grup ayak bağı olur. Dindar/muhafazakâr kesimin bu çalışmalarını engellemeye ve ifsad etmeye çalışırlar.

Türkiyeli Müslümanlar, 1969'de Necmettin Erbakan önderliğinde siyasi arenada kendilerini ifade etmeye çalıştıklarında, “Saidi Nursi talebesi” gören Yeni Asyacılar adlı bir güruh,Erbakan'ın etrafında türemeye başladılar.

Aynı dönemde, bu güruhtan ayrılar ve İzmir'de vaazlık yapan Fetullah Gülen isimli biri de Erbakan'a yanaşmaya çalışacaktı. Erbakan, Gülen ile ilk görüşmesinde onun ne zehirli bir yılan olduğunu anlayım selamı muhabbeti kesecekti.

12 Mart 1972'de Erbakan'ın partisi kapatılır. Erbakan yılmadı Milli Selamet Partisi adında yeni bir parti kurar.

Yeni Asyacılar, yine Erbakan'ın etrafını sinek gibi sardılar. Ve Erbakan'ın milletvekili listelerini adım adım deldiler. Ne var ki Erbakan, Türkiye'nin tam bağımsızlığı ile ilgili adımlar atarken, Yen Asyacılar tarafından sırtından bıçaklandı.

Öyle bir darbe vurdular ki, Erbakan, Meclis'teki koltuk sayısını yarı yarıya kaybetti. 48 olan milletvekili sayısı 24'e düştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 716 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 244 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar