Katar krizinde kim nerede?

Katar katar televizyon kanallarına çıkan Katar uzmanlarından özür dileyerek, sahada yaptığım araştırmalara dayanarak bu krizle ilgili görebildiğim resmi çizmeye çalışacağım. Diyarbakır'dan...

Katar katar televizyon kanallarına çıkan Katar uzmanlarından özür dileyerek, sahada yaptığım araştırmalara dayanarak bu krizle ilgili görebildiğim resmi çizmeye çalışacağım. Diyarbakır'dan Basra Körfezinin tamamını kara ve deniz yolu ile adım adım, köşe bucak gazeteci olarak gezen, gözlemleyen bir yurttaş olarak Katar uzmanlarının gösterdiği resmi bir türlü göremediğimi belirteyim.

Öncelikle, herkes Katar'a ekonomik olarak bakıyor. Ne var ki Katar'ın Türk ekonomisindeki etkisi, varlığı ve gücü hepi topu yüzde 1 civarındadır.

2003-2016 döneminde Türkiye'ye doğrudan sermaye girişi 200 milyar dolar civarında olduğunu görüyoruz. Katar'ın yatırımlar içindeki payı yaklaşık 1.5 milyar Dolar; yani yüzde 1 civarında. Zaten Katar'ın Gayri Safi Milli Hasılası 150 milyar dolar civarında.

Türkiye'nin yıllık ihracatı 150 milyar dolar, ithalatı 190 milyar dolar. Türkiye'nin ana finansörü imiş gibi gösterilmesi doğru değil.

Katar Uzmanlarından bir kez daha özür dileyerek bu krizin el altından yürütülen bir başka kanadına dikkat çekmek istiyorum:

Katar krizi ile beraber PKK yayın organlarında, Rakka operasyonları bölgesinde MKE menşeli silah görseli sürekli paylaşılıyor. Sanki Türkiye, Rakka'da DAEŞ'i silah olarak donatmış gibi bir izlenim veriyor PKK yayın organları. Bu çok sinsi bir kampanya. ABD, YPG'yi kullanarak Rakka ihalesini, yani DAEŞ'e Türkiye'nin silah yardımı yaptığı imajı oluşturmaya çalışıyor. Bu karalama kampanyası için de dünyada yayılmış ve sosyal medyada sesleri hayli gür çıkan Fetullahçı teröristleri kullanacağı gün gibi aşikardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 244 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar