İngilizlerin sefil Sefiri

Bir sefir, gittiği ülkenin kanunlarına riayet edip ve halkına saygı göstermek zorundadır.Sefirliği sefillik olarak serd edenlerin neredeyse tamamının ABD ve birkaç türedi devletin temsilcisi olması tesadüf değildir elbet....

Bir sefir, gittiği ülkenin kanunlarına riayet edip ve halkına saygı göstermek zorundadır.

Sefirliği sefillik olarak serd edenlerin neredeyse tamamının ABD ve birkaç türedi devletin temsilcisi olması tesadüf değildir elbet. Asaletin zirve mesleklerinden olan Sefirliği sefillik girdabına çekenlerin tamamının tarihsel bir geçmişi olmayan devletlerin temsilcisi olmaları tesadüfi değildir.

Zaten o yüzden diplomasi kulvarlarında, asillerin mesleği olan Sefilliğin haysiyetini korumak için “diplomasi şımarıklığı” diye tanımlarlar. Asillik sıfatı veya batılı adıyla burjuvazi, toplumların yüzyılları aşan sosyal, politik ve kültürel birikimleri sonucunda oluşur.

Burjuvazi de öyle 200 veya 300 yıl içerisinde oluşmuyor. Asiller sınıfı veya burjuvazinin oluşması için onlarca kuşağın geçmesi lazım.

Türkiye'de bulunan diplomat sıfatlı “diplomatik şımarık”lar kimler diye sorarsak, halkın aklına gelen isimlerin yüzde 90'ı ABD temsilcileri, geriye kalanların da Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye gibi oluşturulmuş suni devletlerin diplomatları akla geliyor.

İngiltere, Rusya, Fransa ve Almanya gibi tarihsel birikim ve medeniyetleri olan ülkelerin diplomatlarının neredeyse tamamının layıkıyla ülkelerini temsil ettikleri arşivlerimizde mevcut.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 244 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar