Global sorun: Terörizm

Türkiye'nin terör eylemlerine kurban olan kentlerine Avrupa'dan da kentler katılıyor. İlginçtir, bu terör kurbanı kervanına katılan Avrupalı kentlerin ait olduğu ülkeler, ABD ve Global Çete'nin Ortadoğu'da kurgulamak...

Türkiye'nin terör eylemlerine kurban olan kentlerine Avrupa'dan da kentler katılıyor. İlginçtir, bu terör kurbanı kervanına katılan Avrupalı kentlerin ait olduğu ülkeler, ABD ve Global Çete'nin Ortadoğu'da kurgulamak istediği sisteme karşı çıkan ülkeler olması oldukça ilginç.

Filipinler lideri ve İngiltere Başbakanı Global Çete'ye karşı çıktığı andan itibaren terörün kurbanı edildiler.

Filipinler'de DAEŞ adlı Sarıklı Haçlı Çete'nin tetikçileri, bir anda Filipinler'de vilayet işgal ettiler.

İngiltere Başbakanı Teresa May, Global Çete'nin dizayn ettiği Avrupa Birliği ile yollarını ayırmaya karar verince, dünyanın en güvenilir kentlerin başında gösterilen Londra'da önlenemez terör eylemleri gerçekleştiriliyor ve masum İngiliz siviller katlediliyor.

50 yıllık İRA eylemlerinden ve Yahudi çetelerin Filistin'deki terör faaliyetlerinden dolayı oldukça önemli bir iç güvenlik tecrübesine sahip olan İngiltere devleti dahi terör belasına karşı çaresiz kalıyor.

Bu çaresizlik, aslında DAEŞ adlı cinayet şebekesinin hangi akıl tarafından yönetildiğini çok iyi gösteriyor. Biz Müslümanlar biliyoruz ki 200 yıldır topraklarımızda akan kanın en büyük müsebbibi İngiliz devleti ve hükümetleridir. Sanayi Devrimi'nden sonra İslam dünyasındaki ilk terörist organizasyonların İngilizler tarafından kurgulandığını bilmeyen yok.

Ne var ki Londra'da üst üste yaşanan terör faaliyetlerinden de anlaşılıyor ki, İngiliz devleti yüzyıllardır beslediği terör akrebinin kurbanı olmuştur.

İngiliz devletinin terörle bu kadar iç içe olması, elbette son bir aydır Londra'da yaşanan terör vahşetini telin etmemize engel olmamalı. Hele hele teröre çok ağır bedel ödeyen bizler, İngilizlerin bu acısını içimizde hissetmeli ve kelimenin tam anlamı ile bu terörist faaliyetleri telin etmemiz gerekiyor.

Bu satırları yazdığım dakikalarda, Kato, Tendürek, Diyarbakır kırsalı, Hakkâri ve Van kırsalında teröristler sivil yurttaşlarımıza, asker ve polisimize silah ve bombalarla saldırıyorlardı.

Bugün dünya devleri terörle ilişkilerini artık gizlemiyorlar. Teröristlerle ortak olduklarını açıklamaktan utanmıyorlar. Örneğin ABD. Birleşik Devletler, artık aleni bir biçimde terörizmle ortak olduğunu utanmadan ilan ediyor. 20-25 yıl önce Afganistan'da, Latin Amerika'da olduğu gibi teröristlere mühimmat ve lojistik olarak her türlü yardımı yapıyor. Yani Amerikalı sivil yurttaşların verdiği vergileri götürüp terörist faaliyetlerde kullanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 244 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar