Dünyayı değiştiren 15 saniye

Aylardır Mısır'a ait olan Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesi konusu konuşuluyor. Adaların devri, darbeci katil Sisi'nin taraftarları arasında bile ciddi tartışmalara sebep oldu.Batı dünyasında bu konuda...

Aylardır Mısır'a ait olan Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesi konusu konuşuluyor. Adaların devri, darbeci katil Sisi'nin taraftarları arasında bile ciddi tartışmalara sebep oldu.

Batı dünyasında bu konuda hiçbir makale yasılmadığı ve içeriden de Sayın Cumhurbaşkanı bu konu ile ilgili fikir beyan etmeyince, televizyon aydınlarımız ve çok bilmiş Ankara'dan aşağıya inmemiş ve Batılı makaleleri çevirip kendi fikirleri diye tv ekranlarında, gazete köşelerinde pazarlayan Ortadoğu uzmanlarımızdan tek ses çıkmadı.

Ortadoğu'yu o kadar biliyorlar ki, “ekonomik hiçbir değeri olmayan” Sanafir ve Tiran adalarını harita üzerinde dahi gösteremiyorlar.

Hatta bu uzmanlarımız, Ortadoğu'ya o kadar hakimler ki, Lübnan'da bulunan Girit Türklerini “Türkmen”le karıştırabiliyorlar. Bu uzmanlarımızın “minik” hatalarını düzeltmeye çalıştığınızda, hemen size şarlar ve sosyal medyaya varana kadar tüm ilişkilerini keserler. Bu arkadaşların titrlerine baktığınızda Prof., Doç. gibi kallavi unvanlarının yanı sıra Hakemli Akademik dergilerin başındalar, afurlu tafurlu düşünce kuruluşlarında üyeler, o tv.nin bu bakanlığın danışmanılar. Sabahtan akşama kadar ulusal kanallarda gerdan kırarlar. Bunların verdiği akılla Türkiye Cumhuriyeti devleti ile yurttaşları rotalarını arıyorlar.

 

Bu uzman yurttaşların affına sığınarak enerji, Ak Deniz ile Ortadoğu'nun ve dolayısıyle tüm dünyanın üzerinde çok büyük etkisi olacak Tiran ve Sanafir adalarının Suud'a devredilmesi konusunu irdelemek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar