Demokrasiyi Batı’dan koruma zamanı

Geçtiğimiz hafta sonu dünya, özgürlükler adına yeni bir utanç verici olaya şahit oldu. Venezuela'da bir grup asker darbe teşebbüsünde bulundu. Ancak Hükûmet ve onu destekleyen halk, darbecileri yenmeyi...

Geçtiğimiz hafta sonu dünya, özgürlükler adına yeni bir utanç verici olaya şahit oldu. Venezuela'da bir grup asker darbe teşebbüsünde bulundu. Ancak Hükûmet ve onu destekleyen halk, darbecileri yenmeyi başardı.

Türkiye'de olduğu gibi Venezuela'da da darbecileri ABD destekliyor. Darbenin bastırılmasından sonra ABD, Venezuela liderine verip veriştirdi.

ABD ile birlikte AB'nin kodamanları da darbeyi bastıran devlet başkanına verdi veriştirdi.

Venezuela'da Devlet Başkanı Sayın Maduro'ya yönelik yapılan askeri darbenin daha ağırı, bundan bir yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı da yapılmıştı.

Aynı zamanda NATO askeri de olan Türk ordusundaki bazı subaylar, tanklar, toplar, füzeler, helikopterler ve savaş uçakları ile Türkiye'nin cumhurbaşkanını öldürüp yönetimi ele geçirmeye çalışmışlardı.

Türkiye halkı, Cumhurbaşkanının etrafında toplanmış ve sokaklara dökülmüşlerdi. Bedenlerini, canlarını, motorlu araçlarını bu katil darbecilerin tanklarına, toplarına, helikopter, uçak ve füzelerine siper etti. Türkler, yüzlerce şehit ve binlerce yaralı vererek kendi demokrasilerini korudular. Halk iradesinin iktidarda kalmasını başardılar. Üniformalı teröristleri yakalayıp yargıya teslim ettiler. Kaçan katil darbeci subay ve generallerin tamamı, AB ülkelerine ve ABD'ye sığındılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 716 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 244 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar