Vuruşarak değil, küfrederek çekilme

Cumhuriyet Halk Partisi, Doğu Bloku’nun yıkılması ile birlikte politika üretemiyor artık. Gümrük duvarlarının kalktığı, meta dolaşımının sınırsız hale geldiği, ulusal paraların...

Cumhuriyet Halk Partisi, Doğu Bloku’nun yıkılması ile birlikte politika üretemiyor artık. Gümrük duvarlarının kalktığı, meta dolaşımının sınırsız hale geldiği, ulusal paraların, “para koruma kanunlarının” giderek anlamsızlaştığı bir dünyaya verecek cevabı olamadı CHP’nin.

CHP’nin aslında iflas ettiği dönem, Regan Amerikası ve Thatcher İngilteresinin yerleşik ekonomi modeli ve işçi sendikalarına karşı yürüttükleri ezme politikalarını hayata geçirdikleri dönemdir.

Dünyadaki bu ekonomik değişim, Türkiye’ye de bire bir yansıdı. Türkiye’nin kurucusu olduğunu iddia eden (aslında bu gerçek değil, büyük bir yalandır) CHP, yeni sömürgeci ekonomik düzene karşı tezler geliştirip direneceğine, milletin milli ve dini değerlerine hakaret eden, aşağılayan, ötekileştiren politikalar üretti. Yüzbinlerce öğrencinin hayatının kararmasını sağladı. İnsanların örtüsü, sakalı ve giyimi ile uğraştı.

Sendikalar bir bir tabela kulübüne dönerken CHP, “irtica” höykürmeleri ile günü kurtarmaya çalıştı.

Taşeronlaştırma, özelleştirme zirveye çıkıp emek yerle bir edilirken CHP, darbe şakşakçılığı yaptı.

28 Şubat faşist darbenin siyasi ayağı olmayı üstlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 716 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 244 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar