Yeni nesil Savaş ve Milli Eğitim

Genelkurmay Başkanlığı önceki gün, yeni nesil savaş araçlarından üçünün TSK’nın envanterine katıldığını açıkladı. Türkiye için bu oldukça sevindirici haber....

Genelkurmay Başkanlığı önceki gün, yeni nesil savaş araçlarından üçünün TSK’nın envanterine katıldığını açıkladı. Türkiye için bu oldukça sevindirici haber. Çünkü Türkiye, bu konuda dünyanın çok gerisinde işe koyuldu. Ama bu çalışmaları ile bir çok devleti geride bıraktı.

Açıklamaya göre tamamen milli olarak geliştirilen Otonom Taktik Vurucu Sabit Kanatlı Drone "Alpagu", Otonom Döner Kanatlı Vurucu Drone "Kargu" ve Otonom Döner Kanatlı Keşif Drone "Togan" ile hem ilave operasyonel güce kavuştu hem de "sürü teknolojisi" alanında önemli bir adım attı.

Seri üretimine başlanan "drone"ların isimlerinin tamamının Türkçe olması ayrıca dikkat çekici. Türkiye, cidden 3071 hayaline ulaşmakta kararlı. Umarım bu kararlılık önümüzdeki yıllarda görev süresini dolduracak Erdoğan’dan sonra da devam eder.

Genelkurmay’ın tanıttığı Alpagu, yeni Türkiye’nin en önemli vurucu gücü olabileceğini düşünüyorum. Cihazın hem kabiliyeti hem de seriliği göz önüne aldığımızda terörle mücadelede en kilit rolü üstlenen askeri cihaz olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Alpagu, “düşmana tek başına saldıran yiğit” anlamına geliyor.

Alpagu’nun en önemli özelliği, bir er tarafından taşınıp kullanılabilmesi. Yani o derece basit kullanılabilen bir yeni nesil savaş ürünü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 716 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 244 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar