Kürdün kaderi Katır Reşo olmak mıdır?

Kürt faşistler hemen zıplamayın. Bu satırların yazarı da bir Kürt'tür. Ve Kürt olduğu için çocuk yaştan beri bedel ödedi.Gettolarda köksüz ama haplı sarma cıgaralı yetişen gösteri ve...

Kürt faşistler hemen zıplamayın. Bu satırların yazarı da bir Kürt'tür. Ve Kürt olduğu için çocuk yaştan beri bedel ödedi.

Gettolarda köksüz ama haplı sarma cıgaralı yetişen gösteri ve mitinglerin molotoflu Apo'nun kulları, siz hiç Kürtçe konuştuğunuz için en hafifinden ayıplandınız mı? Daha ilkokul birinci sınıfta iken merhum babamın görevli olduğu şehirde, okulda abimle Türtçe konuştuğum için, CHP ilçe başkanının oğlunun şikâyeti üzerine “müdür odası” denen o kabusa gitmiştim.

Bizim ve bu milletin ödediği bedeller sayesinde ülkemiz bu güne geldi. Ha, unutmadan, o gün Kürt olmak yasaktı ama inanmayacaksınız, Türk olmak da yasaktı. Türküm diyenler de işkencehanelere alınıyor, doğduklarına pişman ediliyordu.

O gün, milli ve yerli olan herkes o günkü düzenin işkence tezgahlarından geçiyordu.

Bölgemiz, I. Körfez Harbi ile birlikte yeni bir ateş oyununun içine çekildi. Bir yandan Irak yerle bir edilirken, diğer yandan da bölgedeki etnik unsurlar birbirini boğazlamaya başladı. Hatırlayın o günleri, Baba Bush, Irak'a saldırdığında, Biz Kürtleri de yardıma çağırdı.

Binlerce ton silah ve mühimmat havadan atıldı Kürtlere. Yüz binlerce Kürt genci silahlandı ve kendilerine boyun eğmeyen Kürtleri, Arapları, Süryanileri, Türkmenleri öldürmeye başladılar. Amerikan saldırılarından bir süre sonra Baba Bush, “savaş bitti” dedi. Ve Irak'ta sahipsiz bırakıldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin asker teröristleri 22 Ocak 2018 | 243 Okunma Erdoğan’ı öldürtmek isteyen FETÖ’cü serbest 19 Ocak 2018 | 1.190 Okunma CHP’de bir devrimci: Gürsel Tekin 17 Ocak 2018 | 718 Okunma M. Kemal’in partisi CIAHP mi oluyor? 16 Ocak 2018 | 246 Okunma Vuruşarak değil, küfrederek çekilme 15 Ocak 2018 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar