Piyasaların gözü rahip kararı ve kredi düzenlemesinde

DÜN FED kararı öncesi piyasalarda olumlu hava yaşanmasında, yabancı yatırımcıların davranışlarındaki değişikliğin rol oynadığı belirtiliyor. 12 Ekim’deki mahkemeden rahibin ABD’ye...

DÜN FED kararı öncesi piyasalarda olumlu hava yaşanmasında, yabancı yatırımcıların davranışlarındaki değişikliğin rol oynadığı belirtiliyor.

12 Ekim’deki mahkemeden rahibin ABD’ye dönüşünü sağlayacak bir karar çıkma ihtimalinin fiyatlanmaya başladığı kaydediliyor.

Bunun yanında piyasaların gözü bir yandan da Yeni Ekonomik Programda (YEP) yer almayan, gerekirse yapılacağı açıklanan, reel sektörün bankalardan kullandıkları kredilere ilişkin yeni bir düzenleme çıkmasında. Şirket kredileri ve bireysel kredilerde düzenleme ihtimalinin sektörde daha çok konuşulur olduğu, bu arada Ankara’daki hazırlıkların da yoğunlaştığını söyleyebiliriz.

Piyasadaki beklentilere baktığımızda en çok takip edilen gelişmenin rahiple ilgili mahkeme kararı olacağı anlaşılıyor. ABD Dışişleri Bakanı’nın konuyla ilgili açıklamasından sonra yeniden alevlenen bu beklenti, tümüyle olmasa bile, yavaş yavaş satın alınmaya başladı.


‘YENİ GİRİŞ OLABİLİR’
Konuyla ilgili konuştuğumuz banka analistleri, son olarak Cumhurbaşkanı’nın konuyla ilgili açıklamalarının da serbest bırakmanın mümkün olabileceği biçiminde yorumlandığını söylediler. Bu ihtimali değerlendiren ve çıkma aşamasında olan yabancıların yeniden pozisyon almaya başladığını gördüklerini kaydeden analistler, “Önümüzdeki döneme ilişkin yabancı tavrının değişip, miktarı bilinmese bile, yeniden bir giriş olabileceği” gibi bir havanın esmeye başladığını kaydettiler.

12 Ekim’de beklenen karar çıktığı takdirde dolar kurunun 6 TL’nin altına gelmesini beklediklerini, o açıdan mevcut fiyatlardan, “yabancıların yine de serbest bırakılmaması yönünde bir karar çıkabileceğini göz önünde tuttuklarının” anlaşıldığını söylediler.

Yani kesin olmamakla birlikte 12 Ekim’deki mahkemeden ABD’nin istediği bir karar çıkmasını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 204 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 161 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 98 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.272 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar