Faiz kararının asıl etkisi yeni yılda görülür

Bu karara piyasaların tepki verdiği ama tepkinin düşük kaldığı gözlendi. Piyasa oyuncuları düşük kalan faiz artışına asıl tepkinin, Noel tatilinin bitmesinin ardından, yeni yılda...

Bu karara piyasaların tepki verdiği ama tepkinin düşük kaldığı gözlendi. Piyasa oyuncuları düşük kalan faiz artışına asıl tepkinin, Noel tatilinin bitmesinin ardından, yeni yılda görüleceğini belirtiyorlar.

Kurlarda enflasyon açıklaması sonrası yaşanan büyük artışın ardından, piyasalara el altından, Merkez Bankası’nı ciddi faiz artışı yapacağı duyurulmuş, bu yolla kurdaki artış frenlenmişti.

Piyasadaki beklentilerin ağırlığı geç likidite penceresinde 1 puanlık artış yapılacağı yönündeydi. Bu nedenle yarım puanlık artışa piyasa tepki verdi.

3.82 TL’lere kadar düşmüş olan dolar kurunun yeniden 3.88 TL’lere kadar arttığı sonradan bir miktar gevşediği görüldü.

Bankacılar, Merkez Bankası’nın kararının hayal kırıklığı yarattığını ama bu hayal kırıklığının yılbaşına kadar tam anlamıyla fiyatlara yansımayacağı görüşündeler.

Yılbaşına kadar çok büyük bir siyasi veya dış politika haberi gelmediği takdirde kurların bu seviyelerde dalgalanmaya devam etmesi bekleniyor. Küresel piyasaların artık Noel tatiline girmek üzere olduğunu, yılsonu bilançoları nedeniyle içerideki banka ve işletmelerin de kurlarda önemli artışları istemeyeceğini kaydeden bankacılar, yılbaşından sonra küresel piyasaların açılmasıyla birlikte asıl hareketlerin görülmeye başlayacağı görüşündeler.


OCAKTA DAHA YÜKSEK FAİZ ARTIŞI
Önümüzdeki birkaç ay enflasyon, baz etkisi nedeniyle, biraz düşmüş görünecek ama yönün yukarı olduğunu herkesin gördüğünü belirten bankacılar, Merkez Bankası’nın ciddi bir faiz artışı yaparak, önümüzdeki yılın ilk aylarını rahatlatma fırsatını kaçırdığı görüşündeler.

Özetle; Merkez Bankası oc...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 201 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 158 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 95 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.271 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar