Bio startup programıyla 3 proje ABD’ye gidecek

MSD ile TEPAV’ın ortak programı olan BİO Start-up yarışmasının bu yılki kazananları ve San Diego’daki BİO Konferansı’na gidecek 3 startup belirlendi. Yarışmayı izleyip, projeleri dinlemenin, ülkenin...

MSD ile TEPAV’ın ortak programı olan BİO Start-up yarışmasının bu yılki kazananları ve San Diego’daki BİO Konferansı’na gidecek 3 startup belirlendi.

Yarışmayı izleyip, projeleri dinlemenin, ülkenin geleceğine olan umudu artırdığını kesinlikle söyleyebilirim. Geçen hafta yapılan BİO startup yarışma programına 14 proje katıldı. Seçici Jüride 9 Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgeren, MSD Türkiye Sağlık Politikaları ve İletişim Direktörü Deniz Big Öncel, TEPAV İnovasyon Çalışmaları Program Direktörü Selin Arslanhan Memiş, Sabancı Üniversitesi Patent Vekili Mustafa Çakır ve TOBB ETÜ TTO Direktörü Hakan Kızıltoprak yer aldı.

Yarışmacıları sunum için hazırlayan Viveka uzmanlarının yarışmacılar kadar heyecanlı olduklarına, MSD yetkililerinin daha fazla startup’ı ABD’ye götürebilmek için nasıl ek kaynak bulmaya çalıştıklarına bizzat şahit oldum.

Umarım; birkaç kişinin iyi niyetli çabalarıyla bu yıl ikincisi yapılan BİO startup programı geleneksel hale gelir, plansız yüklü kamu harcamaları bu tür doğru projelere aktarılıp, kapsam genişletilir. Geçen yıl seçilen startup’ların bu sayede aldıkları iyi sonuçları örnek sayabiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 204 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 161 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 98 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.272 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar