Bandırma işâleminde canlılık ve çevre duyarlılığı

2 günlük ziyaretimizde gözlem için en verimli toplantı, bir açık oturuma dönen, toplantıdan önceki akşam yemeği idi. Herkes söz alarak tek tek konuştu; samimi olarak Bandırma’daki iş ortamına...

2 günlük ziyaretimizde gözlem için en verimli toplantı, bir açık oturuma dönen, toplantıdan önceki akşam yemeği idi. Herkes söz alarak tek tek konuştu; samimi olarak Bandırma’daki iş ortamına ilişkin kaygılarını dile getirdiler. Gördükleri aksaklık noktalarını bir ortamda açıkça dile getirdiler. Özellikle Belediye Başkanı Dursun Mirza, bıkmadan eleştirilere tek tek yanıt verdi. İşadamlarının çoğu da, plan başta olmak üzere, yaşanan sorunların büyük kısmının Bandırma Belediyesi’nin bağlandığı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki aksamalardan kaynaklandığının bilincindeydi.

ŞEHİR ÇOK HAREKETLİ

Bazen birbirlerinden, örneğin Liman hizmetlerinin pahalılığından yakınmalar oldu ama herkes kişisel değil işe ilişkin tartışma yaşandığının bilincindeydi. Yani heyecanlı ama medeni bir tartışma ortamı sağlanabilmişti.

Özet olarak Bandırma işaleminin en önemli özelliklerinden birini canlılık ve heyecanın devam etmesi olarak gözlemledik. Yemekten çıkışta yürüdüğümüz sokaklarda, hafta içi olmasına rağmen, örneğin benim Ankara’da göremediğim kadar bir canlılık ve trafik vardı. Bandırma işalemindeki bu heyecan ve canlılığın, kentin genel dokusundan, bu bölgenin insanlarından kaynaklandığı açık. Bunun yanında bu canlı ve heyecanlı ortamı sağlayan idarecilerin payını da saymak gerek.

Resmi otoritelerin yanında, örneğin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı’nın herkesle içiçe, protokolden uzak, samimi kişiliğinin katkısı açıkça gözleniyor. Kılkışlı’nın yanısıra Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemi yaptıkları konuşmalar ile Bandırma için çalıştıklarını açıkça gösterdiler.

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 201 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 158 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 95 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.271 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar