Torun: Halka açılmak kurumsallaşmak demek

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun halka açılmanın aynı zamanda kurumsallaşma ve rasyonel yönetim anlamına geldiğini...

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun halka açılmanın aynı zamanda kurumsallaşma ve rasyonel yönetim anlamına geldiğini söylüyor.

Mehmet Torun ile geçen hafta, artık taşınmak üzere oldukları, eski Ankaralıların havagazı fabrikası, orta kuşağın EGO olarak bildiği tesislerinde bir araya geldik. Sorumuz üzerine boşaltılan bu tesislerin ne yapılacağını bilmediğini, kararın devlete ait olduğunu belirten Torun, “Bu tesisin en azından bir bölümünün korunması gerektiği” temennimize katıldığını söyledi.

1929 yılında Almanların kurduğu havagazı tesisinin ardından, 1998 yılında Türkiye’nin ilk doğalgazını kullanmaya başlayan Ankara, bu sektörde Başkent Doğalgaz ile yine ilklere sahne olacak. 2013 yılında özelleştirilen şirket Torunlar Enerji tarafından 1 milyar 162 milyon dolar bedelle satın alındı.

2016 yılı Şubat ayından itibaren Türkiye’nin ilk altyapı GYO’su olarak hizmet vermeye devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kurallarına göre, 2 yıl uzatmalı, 4 yıl içinde halka açılma gereği olan Başkent Doğalgaz’da şimdi sıra halka açılan ilk altyapı GYO’su olmaya gelmiş. Mehmet Torun, SPK’ya başvurularını yaptıklarını halka açılmak için onay beklediklerini söyledi.

Halka açılmanın önemi üzerinde konuştuğumuz Mehmet Torun, aile şirketi olarak kalmanın sahiplere cazip görünse de, şirketin gelişmelere ayak uydurup gelişmesi için yeterli olamadığını söyledi.

Türkiye’nin aile şirketi olarak kurulup kendini geliştiremeyen ve yok olan örneklerle dolu olduğunu hatırlattı. Kurallara herkesin uyduğu bir şirkette sahiplerin de istedikleri gibi davranamayacağını, profesyonel yönetim anlayışının şart olduğunu zaten SPK’nın uluslararası normlardaki kurallarına uyum zorunluluğu bulunduğunu belirtti. Mehmet Torun  halka arzla birlikte Başkent Doğalgaz’ın, kurumsal yönetim ve raporlama standartları, yatırımcı ilişkileri ve kurumsal iletişimi daha üst seviyeye taşıyacağını belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 201 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 158 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 95 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.271 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar