Kılıçdaroğlu, kriz mağduru işadamlarını dinledi

Denizli’de işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi. İşadamları ile yaptığı toplantıya, daha rahat konuşabilmeleri için...

Denizli’de işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi. İşadamları ile yaptığı toplantıya, daha rahat konuşabilmeleri için, gazetecileri almadılar. O nedenle Denizli işadamlarının şikâyetlerini Kılıçdaroğlu’ndan, bizlere aktarmasını istedik. Kılıçdaroğlu’nun anlattıklarından dış politika alanında üst üste yaşanan krizlerin artık iş alemini yorgun düşürdüğü, umutsuzluğu arttırdığı anlaşılıyor. ABD ile yaşanan vize krizi de bunun son noktası olmuş. Krizlerin iş aleminde, özellikle Denizli gibi ihracata dayalı üretim yapan bölgelerde yarattığı moral bozukluğunun daha fazla olması da doğal. Denizli’li işadamları ABD ile yaşanan krizin, genel olarak Batı ile yaşanan gerilimlerin işlerini artık çok etkilediğini, dış politikadaki bu hataların biran önce çözülmesi gerektiğini belirtmişler. Denizli’deki ağırlıklı sektör olan tekstil üretiminde önemli yer tutan bornoz üreticilerinin özellikle mağdur olduğunu, ABD’nin en büyük pazarları olması nedeniyle, bornoz üreticilerinin şikâyetlerinin çok fazla olduğunu söyledi.

Bir işadamını son dönemde iş bağlantılarında çektikleri sıkıntıları anlatırken, “İş bağlantısı yapacağız, anlaşma imzalayacağız, iş yapacağımız yabancılar Türkiye’ye gelmekten çekiniyorlar. Bizim onların yanına gitmemizi anlaşmayı oralarda yapmamızı istiyorlar” demiş. Bu konuda da yabancı iş adamlarından gelen, “yabancılar çeşitli bahanelerle tutuklanıyormuş, biz de korkuyoruz” şikâyetlerini, Batı’da krizler nedeniyle oluşan kötü algının etkisine örnek göstermiş. Özetle; iş adamları ”bu politika böyle gitmez” diyorlarmış.

Denizli’de aynı zamanda tarım ve turizmin güçlü olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, her iki alanda da şikâyetlerin fazla olduğunu söyledi. Hem tarım politikalarından, ürün fiyatlarından şikâyetlerin geldiğini, hem de turizmde bu yıl biraz düzelmiş görünse de, sorunların devam ettiğini gördüklerini kaydetti.

İşadamlarının Denizli’nin “Katma değeri yüksek ürün merkezi” haline getirilmesini istediklerini, altyapının bu konuda yeterli olduğunu söylediklerini  ifade etti. Bu arada Denizli’deki iş adamlarının da, “enerji fiyatlarındaki yükseklikten” yakındıklarını dile getirdi.

ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ
Kılıçdaroğlu, “Böyle bir havada işadamlarının yeni yatırım yapmaları beklenmemeli. Kendileri de söylüyor ‘Önümüzü göremediğimiz için yatırım düşünmüyoruz’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, sadece Denizli’de değil her bölgede iş âleminden gelen şikâyetlerin arttığını, kötü politikalardan öncelikle etkilenenlerin işadamları olduğunu, bu yakınma havasının yavaş yavaş her kesime yayılmaya başladığını gözlediklerini kaydetti. Bunun neticesi olarak Denizli’de önemli bir farkla referandumdan “hayır” çıktığını kaydeden Kılıçdaroğlu, AKP’nin giderek eridiğini iddia etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TUSAF un ihracatının artması için rejim değişikliği istiyor 29 Nisan 2019 | 204 Okunma Faiz indirim beklentisi yine ötelendi 23 Nisan 2019 | 161 Okunma Huawei, 5G dahil ayrımcı olmayan politikalar istiyor 22 Nisan 2019 | 98 Okunma Beklentileri olumluya çevirmek 15 Nisan 2019 | 1.272 Okunma Tedbirler finans ağırlıklı 11 Nisan 2019 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar