Teröristlere yaptıklarını misliyle ödeteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Senegal'in başkenti Dakar'dan Mali'ye geçmeden önce kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan Afrika ülkelerinin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Senegal'in başkenti Dakar'dan Mali'ye geçmeden önce kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan Afrika ülkelerinin FETÖ ile mücadelede kendilerine destek verdiğini hatırlatarak, "Türkiye olarak Afrika açılımı çerçevesinde bu kıtayla ilişkilerimizi çok daha güçlendireceğiz.

Afrika'nın bir gün mutlaka ayağa kalkacağına inanıyorum. Hiç şüphem yok. Atalarımızın kurduğu güçlü bağları bizim geleceğe taşımamız gerektiğine inanıyorum. Kudüs konusunda da bu ülkelerle tam bir dayanışma içerisinde olduk. Bu ülkeler tavırlarını net koydular. Afrika bizim için olmazsa olmaz bir kıtadır. İhmale gelmeyecek bir kıtadır. Afrika'ya biz sömürgeci mantığıyla değil, muhabbetle yaklaşıyoruz" dedi. Erdoğan gazetecilerin sorularına şu yanıtları verdi:

Afrin'de şehitlerimiz, yaralılarımız var.
ABD'nin Ankara maslahatgüzarı "YPG'yi Menbiç'ten çekeceğiz, YPG'yi müttefik olarak görmüyoruz, verdiğimiz sözlere bağlıyız" diyor.
Değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Çatışma haberlerinin hemen akabinde Hulusi Paşa ile telefonla görüşerek bilgi aldım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar