O konuşma

SABAH'TAN MEKTUP SABAH'ın 30'uncu yaş günü vesilesiyle geçen hafta Çarşamba günü gazete binasında düzenlediğimiz mütevazı pasta kesme töreninde yaptığım konuşma, medya camiasında epey...

SABAH'TAN MEKTUP

SABAH'ın 30'uncu yaş günü vesilesiyle geçen hafta Çarşamba günü gazete binasında düzenlediğimiz mütevazı pasta kesme töreninde yaptığım konuşma, medya camiasında epey yankılandı. 
Doğaçlama yaptığım o konuşmayı sizlere de özetle aktarıyorum. Buyurun. 

***


Osman Gazi, hükmünün sadece Söğüt kasabasında geçtiği yıllarda, bir gece bir rüya görür: Göğsünden bir fidan fışkırır, büyür, büyür, dalları ufka uzanan dev bir çınara dönüşür.
Uyanır uyanmaz Şeyh Edebali'ye koşar, rüyasını anlatır.
Şeyh Edebali sırtını sıvazlar: "Muştular olsun oğul... Senin sülalenden öyle bir devlet doğacak ki, cihana yayılacak..."
SABAH da işte böyle bir rüyadan doğdu.
Bu anlamlı günümüzde küçücük fidanı sulayarak çınara dönüşmesini sağlayanlara teşekkür etmeyi vicdani bir borç olarak görüyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar