Afrin’de karşımıza kim çıkarsa çıksın gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyaretini ve gündemdeki konuları gazetecilere değerlendirdi. Afrin'de karşımızda kim var diye araştıracak değiliz, kim çıkarsa gereğini yaparız" diyen Erdoğan, Zeytin...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyaretini ve gündemdeki konuları gazetecilere değerlendirdi. Afrin'de karşımızda kim var diye araştıracak değiliz, kim çıkarsa gereğini yaparız" diyen Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili de, "Hilal gibi orası çevrildi. Artık sınırlarımızı rahatsız edecek koşullar büyük ölçüde kalktı" bilgisini paylaştı.
"Cezayir Başbakanı Uyahya ile etraflıca bir görüşme yaptık. Bu ziyaret, benim buraya dördüncü gelişim. En son, Kasım 2014'te gelmiştim. Cezayir'de şu an bine yakın Türk firması iş yapıyor. En güçlüsü Tosyalı. 2.5 milyar dolarlık bir yatırıma sahip. Konut yapımında da yine Türk firmalarının hissedilir ağırlığı var. Savunma sanayisinin üzerinde özellikle ısrarla durduk. Beraber yatırımlar olabileceği gibi bizim verebileceğimiz ürünler de var dedik. En önemlisi bence Stratejik İşbirliği Konseyi çalışmasını başlatma karanını almış olmamızdır. Cumhurbaşkanı Sayın Abdülaziz Buteflika ile de görüşmemiz gayet iyi geçti."

ÖYLE VEYA BU İŞ BİTECEK
İkili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine, yatırımlar konusuna o da büyük önem veriyor. "Terörle mücadele, başta Kudüs olmak üzere Filistin konusunda aynı görüşteyiz" dediler. Sayın Cumhurbaşkanı'nda da Sayın Başbakan'da da bu hassasiyeti müşahade ettim. Enerji alanında özellikle bu 30 yıllık süreçteki devam eden süreci inşallah Botaş ile Sonatrach arasında bundan sonra güçlendirerek devam ettireceğiz. Enerji Bakanımız süreci yakın takibe alacak. Hele hele ücretlerde uygun bir düşüş sağlarsak bu, süreci de hızlandırabilir diye düşünüyorum."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar