‘AB ile yaşananlar geride bırakılmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Referandum sürecinde yaşananlar geride bırakılmalı. Yeni bir süreci başlatma temennisini AB liderleri Tusk ve Juncker de gündeme getirdi. Merkel’e darbecilerin iltica taleplerinin kabul edilmesiyle ilgili tepkimizi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Referandum sürecinde yaşananlar geride bırakılmalı. Yeni bir süreci başlatma temennisini AB liderleri Tusk ve Juncker de gündeme getirdi. Merkel’e darbecilerin iltica taleplerinin kabul edilmesiyle ilgili tepkimizi sert şekilde gösterdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun yeni karargahının açılması ve bu fırsattan yararlanarak İttifak'a üye 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının buluşması nedeniyle Brüksel'e kısa ama programı yoğun bir ziyarette bulundu.
Ve gecenin ileri bir vaktinde İstanbul'a dönerken -her gezide olduğu gibi- kendisine eşlik eden genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelip hem Brüksel temaslarını, hem de gündemi değerlendirdi. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından 36 saatlik Brüksel gezisinin bilançosu.

TÜRKLER EV SAHİBİ: İlk toplantımızı Avrupalı Demokratlar Birliği ile yaptık.
1960'larda Avrupa'ya ilk geldiklerinde "Ne zaman döneceğiz" hesabını yapan vatandaşlarımız vardı. Vatandaşlarımıza "Artık burada misafir değil ev sahibisiniz.
Artık 100 bine yakın işadamımız var. Arkanızda Türkiye gibi güçlü bir devlet var" dedik.

FRANSA'YLA GÜNDEM TERÖR: Brüksel temaslarımızda Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Emmanuel Macron ile siyasi ekonomik ilişkilerimizin güçlendirilmesi noktasında neler yapmamız gerektiğini konuştuk.
Terörle mücadelede istihbarat paylaşımının üzerinde hassasiyetle durduk.
İslamofobi ve Müslüman karşıtlığıyla mücadelede kendilerinin de hassasiyetleri olduğunu bize ilettiler. Suriye krizinde Cenevre ve Astana süreçleri hakkında bilgilendirdik. Savunma sanayii alanında ne gibi işbirliği yapabiliriz, bunları konuştuk. AB ilişkilerine ivme kazandırılmasında desteklerini istedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar