5.5 milyon genç bedelli bekliyor

Başbakan Binali Yıldırım, Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde medya kuruluşlarının yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Gündeme dair soruları yanıtlayan Yıldırım şunları...

Başbakan Binali Yıldırım, Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde medya kuruluşlarının yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Gündeme dair soruları yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi:
GÜNDEMDE AF YOK: Gündemimizde af yok. Sayın Bahçeli'yle ilk açıklamasından sonra konuştum. Kendisi hassasiyetlerini dile getirdi. Karar sizin tarzında bir ifadede bulundu. Biz de onun üzerine zaten görüşümüzü açıkladık ve gündemimizde af olmadığını ifade ettik.
BEDELLİDE HASSASİYET VAR: Toplam 5 milyon 448 bin 858 kişi var askerlikle ilişkisi devam eden. Ancak biz önümüzdeki sene 345 bin 933 kişi alabileceğiz. Bunu böldüğümüz zaman yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu. İhtiyacımız belli, 350 bin. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var, nasıl çözeceğiz? Bir şekilde çözülmesi lazım. 5.5 milyon insanın sorununun farkındayız. Tüm hassasiyetler göz önüne alınarak sorunu nasıl çözeriz ileride değerlendirilir. Ama bugünkü gündemimiz değil.



EKONOMİ BEKLE GÖR MODUNDA: Seçim dönemi olduğu için ekonomide herkes bekle gör moduna giriyor, bu doğal bir şey, bunu ayıplamak mümkün değil. Seçimden sonra artık ekonomi tekrar normal hızına dönmüş olacak.
YERLİ OTOMOBİL 2020'DE: Yerli otomobil yapmaya karşı çıkmak akla ziyan bir iştir. Çok ciddiyetsiz bir yaklaşımdır. Yani elektrikli, sürücüsüz, akıllı otomobil sürüş sistemleriyle donatılmış otomobilimizi inşallah 2020'lerde trafiğe çıkarmış olacağız. Türkiye'nin buna ihtiyacı var.
İNCE SAVRULMA FAZINDA: Muharrem İnce fizik öğretmeni, ama konuşmalarıyla merkezkaç kuvvetin formülünden uzaklaşıyor yavaş yavaş. Kritik hızın üzerine çıkınca savrulma olur biliyorsunuz, şu anda savrulma fazına geçmiş durumda.
HİTLER'E ÖZENİYOR: (İnce'nin 'apoletlerini sökeceğim' sözü) Bunun neresini düzeltelim? Apolet meselesi çok önemli. Bir yandan ben cumhurbaşkanı olursam hakimler ayağa kalkmasın diyeceksin, sonra beğenmediğin durum olursa apoletlerini sökerim diyeceksin. Hitler'e özeniyor, buradan anlaşılan odur. Hukuk devletinde herkes hukuka saygı göstermek mecburiyetinde. İster cumhurbaşkanı olun, isterseniz başka bir sorumluluk sahibi olun, peşinen öyle herkesi asıp kesemezsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan onuruna yakışır bir dünya kurmalıyız 27 Eylül 2019 | 72 Okunma S-400’ler barış ve güvenliğimiz için 15 Temmuz 2019 | 76 Okunma Japonya ve Çin ile önemli adımlar attık 04 Temmuz 2019 | 131 Okunma Gelin barış koridorunu inşa edelim 01 Temmuz 2019 | 66 Okunma İnfaz emrini verenin peşindeyiz 13 Kasım 2018 | 4.435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar