Kimler üzülüyor? Kimler seviniyor?

Em. Org. Tahsin Şahinkaya ölmüş. Kenan Evren başkanlığındaki beşlinin yetkili (ve elbette sorumlu) bir üyesi idi. Sonra seçimler yapıldı. Turgut Özal kazanmıştı. Güya...

Em. Org. Tahsin Şahinkaya ölmüş. Kenan Evren başkanlığındaki beşlinin yetkili (ve elbette sorumlu) bir üyesi idi. 
Sonra seçimler yapıldı. Turgut Özal kazanmıştı. Güya demokrasiye geçilmişti. Aradan geçen yıllardan sonra AKP dönemi başladı. 2002- 2015 yılları. Bu yıl seçim oldu. Şimdi koalisyon mu yapılacak, erken seçime mi gidilecek?.. 
Düşündüm de; bunca yıllar kimler üzüldü, kimler sevindi? Bütün bu yıllar boyunca üzülenler hep aynı kişiler oldu. 
Ülkesini seven, çağdaş uygarlıktan yana, emekten, emekçiden yana, sömürüye karşı, daha özgür, daha adaletli bir toplum isteyenler üzüldü. Bu kesim -içinde bizim de yer aldığımızçabalarla toplumun daha iyiye, daha doğruya gitmesi için çalıştılar. 
Buna karşın darbe dönemlerinde suçlandılar, ezildiler, hapislere girdiler, işsiz kaldılar, cezalara çarptırıldılar. Mal mülk hırsları olmadığı için sıkıntı çektiler, gık demediler. 
Adına demokrasi denen “sandık oligarşisi”nde de durum değişmedi. Hiçbir zaman toplumlarının özledikleri bir siyasal iktidarla yönetildiğini göremediler. Gene üzüldüler. Kimi zaman kızdılar, kimi zaman bıktılar, umutsuzluğa düştükleri oldu ama düşüncelerinden vazgeçmediler, çabalarını bırakmadılar. 
Peki, bütün bu dönemlerde kimler sevindi?

***

Kimler mi sevindi? Görüyorsunuz kimlerin sevindiğini. 
Fırsatçılar, çıkarcılar çok sevindi. 
Dalkavuklar, yalakalar, etek altına sığınanlar çok sevindi. 
Yalancılar, ihbarcılar çok sevindi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozun intikamı! 22 Nisan 2024 | 192 Okunma Başarının psikolojisi... 15 Nisan 2024 | 121 Okunma Özeleştiri?... 08 Nisan 2024 | 103 Okunma Kaderinizi seçtiniz mi?... 01 Nisan 2024 | 267 Okunma Hapishanedeki Ali Sirmen... 25 Mart 2024 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar