Gençlerimiz ve dünya gençleri...

Prof. Dr. Aysel Ekşi’nin kitabı eşi, dostumuz Oktay Ekşi’nin bir mektubuyla geldi. Aysel Ekşi rahatsız olduğu için kitabı eşi iletiyordu. Yıllardır tanıdığım, birlikte birçok...

Prof. Dr. Aysel Ekşi’nin kitabı eşi, dostumuz Oktay Ekşi’nin bir mektubuyla geldi. Aysel Ekşi rahatsız olduğu için kitabı eşi iletiyordu. Yıllardır tanıdığım, birlikte birçok çalışma yaptığımız değerli Prof. Aysel Ekşi bir süredir hastaydı. Ama son yapıtı olan “Türkiye’de ve Beş Kıt’ada Gençler” çalışması artık okuyucuya ulaşmıştı.
Bu çalışma bir dünya kültürü yapıtıdır. Çocuklar ve gençler bir toplumun sosyal kültürünün aynasıdır. (Buna kadınların durumunu da eklemek gerekiyor elbette). Beş kıtada gençlerin durumu ülkemizde yapılmış ilk çalışma. Amerika’dan Hindistan’a, Suudi Arabistan’dan Japonya’ya kadar beş kıtada gençlerin durumu iki çok önemli toplumsal gerçeği ortaya koyuyor:
Dünyada ailenin değişimi ve kuşaklar arası iletişim,
Gençlerdeki değerler değişiminin süreci ve nedenleri.
Bizim gençlerimizin de benzer değişimleri yaşadıklarını düşünürsek konunun önemini çok daha iyi anlarız.
Çalışmanın eğitim kurumları için, öğretmenler için, toplumbilimciler için, psikologlar, sosyal psikologlar için, her kademede yöneticiler için önemi açık.
Değerli meslektaşımız Aysel Ekşi’yi bu yapıtı için de ayrıca kutluyorum.
En kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Istakozun intikamı! 22 Nisan 2024 | 192 Okunma Başarının psikolojisi... 15 Nisan 2024 | 121 Okunma Özeleştiri?... 08 Nisan 2024 | 103 Okunma Kaderinizi seçtiniz mi?... 01 Nisan 2024 | 267 Okunma Hapishanedeki Ali Sirmen... 25 Mart 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar