Siyasal İslam bilinçdışı eğitimi mi yapıyor?

Beş yaşında tesettüre sokulmuş kız çocukları.Başlarına sarık konmuş erkek çocukları. Kâbe maketinin çevresinde dolaştırılan yuva çocukları. ‘Değerler eğitimi’...

Beş yaşında tesettüre sokulmuş kız çocukları.Başlarına sarık konmuş erkek çocukları.
Kâbe maketinin çevresinde dolaştırılan yuva çocukları.
‘Değerler eğitimi’ başlığı altında inanç telkini yapılan küçük çocuklar.
Laik eğitimin her düzeyde okullarda kaldırılışını kaygıyla izlemek yetmiyor.
Ülkenin küçük çocuklarına giderek artırılan yaygınlıkta ‘bilinçdışı eğitimi’ yapılıyor. Çünkü bu yaştaki çocuklar henüz hayal ve gerçek ayrımını yapacak bilişsel güce erişmemiştir. O yaşlar söylenen her şeyi kabul edecek, zihnine yerleştirecek, ömür boyu da onu koruyacak bir kayda açık dönemdir.
Bu nedenle de ‘siyasal İslam’, eğitimi tarikatlara bırakıyor, onlar da ‘söyleneni kabul etme, itaat etme, biat etme eğitimi’ yapıyorlar.
Ömür boyu kul olacak, toplumu ümmet yapacak ‘bilinçdışı eğitimi’ bu nedenle yapılıyor.
Teolojik eğitim ortaçağda yüzyıllar boyunca beyinleri yıkamış, insanları Papa’ya biat eden, İmparator’a köle eden sistemin temeli olmuştur.
Ancak Rönesans ve Aydınlanma, insanı yeniden keşfederek dünya hayatını insanların iradesine teslim etmiştir.
Laik eğitim bu aşamadan sonra ‘bilinç eğitimi’ne dönerek çocukları ‘soru sorma’, ‘aklına yatmayanı kabul etmeme’, ‘tartışma’ ve ‘gerçeği arama’ yöntemine kavuşturmuştur.
Şimdi Türkiye, yeniden ortaçağa dönmeye çalışıyor.
Siyasal İslam ‘laik eğitim’den kurtulmaya çalışıyor. Bunu da orasından burasından çekeleyerek, fazla da tepki uyandırmadan devreye sokuyor.
Telkine en uygun çağ olan çocukluk dönemini hedeflemel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hapishanedeki Ali Sirmen... 25 Mart 2024 | 168 Okunma Liderlerin ruhsal durumu... 18 Mart 2024 | 124 Okunma Ben başkan olamazsam? 11 Mart 2024 | 219 Okunma Kimi neden seçiyoruz? 04 Mart 2024 | 80 Okunma Ruh sağlığımızı koruyalım... 26 Şubat 2024 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar