Kaldırın şu VAR’ı!

VAR sistemi derhâl kaldırılmalıdır. Çünkü hakemlere büyük paralar kazandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor Türkiye’de futbolu yorumlamak herhâlde dünyanın zor işidir.  ...

VAR sistemi derhâl kaldırılmalıdır. Çünkü hakemlere büyük paralar kazandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor Türkiye’de futbolu yorumlamak herhâlde dünyanın zor işidir.        
Oyunla ilgili bir şeyler karalamak istiyorsun ama neredeyse her hafta öyle bir hakem çıkıyor ki vicdanları sızlatıyor. Çok değil daha geçen hafta Bülent Yıldırım’ın kötü yönetimi hafızalardan silinmemişken, bir de başımıza Serkan Çınar çıkıverdi dün Rize’de.
Önce garip bir penaltı kararı verdi, ardından da atışın tekrarlanmaması gibi büyük bir skandala imza attı. Emre Akbaba’nın ayağının kırıldığı pozisyonda Samudio’ya çıkarılan kırmızı kart ise faciaydı. Eh, son olarak Onyekuru’ya çaldığı penaltıyla da tüy dikti zaten.
Tuhaf olan bazısı protokole aykırı olmasına rağmen bütün kararlar VAR desteğiyle alındı. Yani tekrar tekrar izlenerek. Trajikomik olan da bu zaten. Yeni seçilecek Futbol Federasyonundan tek beklentim önümüzdeki sezon VAR sistemini kaldırmasıdır. Çünkü hakemlere büyük paralar kazandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
***
Saha içine dönecek olursak, Galatasaray’ın deplasman fobisi olduğu dün bir defa daha ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar oldukça ürkek başladı maça. Rahat olan ve bol pozisyon bulan taraf Çaykur Rizespor’du. Hatta 2 şutu da direkten döndü ev sahibinin. Belhanda’nın yokluğunda oyun kurmakta zorlanan Galatasaray ise savunmada iyi kapanıp, kontrataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Özellikle Feghouli oldukça etkiliydi, müthiş de bir gole imza attı.
Serkan Çınar’dan sonra maça damga vuran isim ise Mbaye Diagne oldu. Önce yüzde yüzlük golleri kaçırdı. Ardından ilk penaltıyı direğe nişanladı. Kazanılan ikinci penaltıda başta Fatih Terim olmak üzere, bütün takım arkadaşlarının “Sinan Gümüş atsın” sözlerine rağmen kavgayla atışı gole çevirdi. En sonunda da çok iyi bir kafa vuruşuyla büyük ihtimalle şampiyonluğu getirecek golü kaydetti.
Geçen hafta da yazmıştım; “Bir takım şampiyon edil...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tayyip de olmasa… 09 Ekim 2022 | 77 Okunma Aslan İtalyan çukuruna düştü 02 Ekim 2022 | 150 Okunma Beraberliğe sevindiler! 29 Ağustos 2022 | 64 Okunma Sözde derbi özde kör dövüşü 09 Mayıs 2022 | 44 Okunma Enerjik Aslan! 15 Mart 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar