Her yer karanlık!

Terim PSG yenilgisi sonrası “Işığı gördüm” demişti. Üç gün sonra G.Birliği “Her yer karanlık” deyiverdi. Galatasaray hafta içinde PSG’ye 1-0 yenilince, rakibin 1 milyar avroluk kadro...

Terim PSG yenilgisi sonrası “Işığı gördüm” demişti. Üç gün sonra G.Birliği “Her yer karanlık” deyiverdi.
Galatasaray hafta içinde PSG’ye 1-0 yenilince, rakibin 1 milyar avroluk kadro değerine vurgu yaparak skoru memnuniyetle (!) karşılayan Fatih Terim, “Bu oyun ilerisi için ışık verdi” demişti. Halbuki ortada sadece Seri ile girilen yarım pozisyon ve Muslera’nın 8 net kurtarışından başka bir şey yoktu.
Zaten ortada ışığın olmadığı da dün akşam Ankara’da apaçık ortaya çıkıverdi.
Şaşırtıcı olan kısmı hiç kimse PSG’nin İstanbul’a gelmeden 1 hafta önce, hem de kendi evinde kadro değeri 77,8 milyon avro alan Reims’e 1-0 mağlup olduğundan bahsetmedi. Tabii ki PSG’nin ligin ikinci haftasında Cavani ve Mbappe’nin ilk on birde olduğu maçta, kadro değerinin 10’da 1’i altındaki Rennes’e 2-1 mağlup olduğu gerçeği de söylenmedi.
Yani, Fatih Terim’in yaptığı takımın üretememe problemini “takım değeri” makyajıyla örtmeye çalışmaktı. Bu makyaj da kısa sürede döküldü. Üstelik bunu da kadrosunun toplam değeri sadece 13,78 milyon avro olan Gençlerbirliği yaptı. Hem de vasatı bile aşamayan bir oyuna rağmen birçok gol pozisyonuna girerek. Galatasaray’ı bir defa daha Muslera ipten aldı.
Sakın ola ki Galatasaray’ın topa fazla hâkim olması gerçeği kimseyi yanıltmasın. Bu istatistiği geliştiren bol bol yapılan yan pastan başka bir şey değildi.
Hatta maç o kadar sıkıcıydı ki, 90 dakikayı izleyenler yayıncı kuruluştan para iade talebinde bulunsa mahkemece haklı bulunabilirdi.
Herhalde Mariano da çok sıkılmış olacak ki, rakibi Ayite’nin sırtına bir boksör gibi attığı yumrukla “Bana müsaade” dedi ama hakem Halil Umut Meler, “Birlikte katlanacağız” diyerek sarı kartı yeterli gördü.
Lafı hiç eğip bükmeden söyleyelim. Galatasaray bu geniş ve kaliteli kadrosuna rağmen, kendisinden 10’da 1’i değerindeki Gençlerbirliği karşısında zor durumlara düşüyorsa ve nere...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tayyip de olmasa… 09 Ekim 2022 | 77 Okunma Aslan İtalyan çukuruna düştü 02 Ekim 2022 | 150 Okunma Beraberliğe sevindiler! 29 Ağustos 2022 | 64 Okunma Sözde derbi özde kör dövüşü 09 Mayıs 2022 | 44 Okunma Enerjik Aslan! 15 Mart 2022 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar