‘Fener Ol’uyor!

F.Bahçe geçen sezonun kötü izlerini siliyor. Hatta birkaç takviyeyle şampiyonluk hedefine ulaşabileceğinin sinyallerini veriyor… Sezona 5-0’lık Gazişehir galibiyetiyle giren Fenerbahçe, Başakşehir...

F.Bahçe geçen sezonun kötü izlerini siliyor. Hatta birkaç takviyeyle şampiyonluk hedefine ulaşabileceğinin sinyallerini veriyor…

Sezona 5-0’lık Gazişehir galibiyetiyle giren Fenerbahçe, Başakşehir karşısında gerçek bir tartıya çıktı. Her ne kadar hocası ve birkaç oyuncusu değişse de, sarı-lacivertliler daha oturmuş bir takım karşısında zaman zaman olumlu sinyaller verdi.
Zaten dörtlü savunmanın üçü orta saha oyuncularından (Ozan, Jailson ve Dirar) kurulu olunca, Fenerbahçe’nin gol yemeden maçı tamamlaması büyük sürpriz olurdu.
Hatta, takım arkadaşlarının ismini bile öğrenme fırsatı bulamayan yeni stoper Zanka ile acemi bir kaleciyi eklersek, Başakşehir maça 1-0 önde başladı bile diyebiliriz.
Jailson’u stoper oynatmak yerine, çok kötü bile olsa kulübede oturan Serdar ve Sadık’tan birinin tercih edilmeyişi de ciddi bir teknik adam yanlışıydı.
Fenerbahçe savunmasındaki bu negatif görüntüye rağmen, başta müthiş özveriyle oynayan Muriç olmak üzere Emre ve Deniz gibi kaliteli ayakların etkisiyle geçen sezonun fersah fersah ilerisinde bir görüntü çizdi. Eğer, Muriç ve Deniz’in vuruşlarında top direk yerine ağlarla buluşsa, Fenerbahçe maçı muhtemelen 30. dakikada bitirecekti.
Benzer durum Başakşehir için de geçerliydi. 31’de kaleci Mert’in asistiyle öne geçen ev sahibinde Visca karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda da bencil davranmasa, henüz çok erken bile olsa Ersun Yanal’ı hedef tahtasına oturtacaktı.
Hazır Yanal demişken, bakalım tecrübeli teknik adam Kruse’nin Muriç’le birlikte en uçta oynadığı sürece takımı 10 kişi bıraktığı gerçeğini ne zaman görecek?
Üç mevkideki önemli eksiklerine rağmen ciddi bir rakip karşısında galibiyete uzanan, hatta yaptığı değişiklikle öyle ya da böyle maçı çeviren bir hoca için “Kazanan haklıdır” diyelim şimdilik.
Ve hatırlatalım; Fenerbahçe, hedefine ulaşabilmek için stoper ve sol bek ve yedek santrfor problemini acilen çözme...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tayyip de olmasa… 09 Ekim 2022 | 77 Okunma Aslan İtalyan çukuruna düştü 02 Ekim 2022 | 150 Okunma Beraberliğe sevindiler! 29 Ağustos 2022 | 64 Okunma Sözde derbi özde kör dövüşü 09 Mayıs 2022 | 44 Okunma Enerjik Aslan! 15 Mart 2022 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar