Böyle mi olacaktı!

Tamam kabul; ligde kolay maç yok ama şampiyonluk kovalayan bir takımın da bu kadar naif oynamaya hakkı yok. Öyle kötü bir ilk yarı oynadı ki Galatasaray, Cocu’nun Fenerbahçe’sinden farkı yoktu. Bu kötü oyunun...

Tamam kabul; ligde kolay maç yok ama şampiyonluk kovalayan bir takımın da bu kadar naif oynamaya hakkı yok. Öyle kötü bir ilk yarı oynadı ki Galatasaray, Cocu’nun Fenerbahçe’sinden farkı yoktu.
Bu kötü oyunun ana sebebi önde oynayan beşli gruptu. Neredeyse ayağına top değmeyen Mitroglou, 10 metrelik bir alanda sadece yürürken, rakibini rahatsız etme zahmetinde bile bulunmadı. Alanya’nın üçlü orta sahası savaşırken, başta Belhanda olmak üzere, Feghouli, Onyekuru ve Ndiaye sadece izledi. Sağda Efecan, solda Fernandes kanatları bitirdi. Bu hatalar zincirinin son halkasına, Djalma Campos’un ilginç vuruşunda önde yakalanan Muslera da eklendi ve Galatasaray soyunma odasına geride gitti.
Alanyaspor’un sertliğine gerekli sertlikle karşılık veremeyen Galatasaray, soyunma odasında yediği fırçadan olacak ki, rakibe önde baskı yapmaya başladı ve Belhanda&Feghouli iş birliği ile beraberliği yakaladı. İlk yarıda kayıpları oynayan Belhanda, devrede sorumluluk alarak takımını ayakta tutmaya çalışsa da aynı desteği arkadaşlarından göremedi.
Tabii ki bütün suç oyuncularda değildi. Sergen Yalçın, rakibinin zaaflarını iyi analiz etmiş bir teknik adam görüntüsü çizerken; ustası Fatih Terim, oyuncu tercihleri ve hamleleriyle Alanyaspor’u analiz edip etmediği konusunda bile şüphe uyandırdı.
Yeni transferlerden Mitroglou sahanın en kötüsüydü. Marcao’nun yanına gelen Luyindama da hiç iyi görüntü vermedi.
Ara transferde 6 yeni oyuncuyu kadrosuna katan Galatasaray, yaşadığı bu puan kaybıyla Başakşehir’in önünü açtı. Sarı-kırmızılılar için artık kalan haftalarda Başakşehir’in puan kaybını beklemekten başka yapabileceği bir şey yok.

MAÇIN ADAMI: Djalma Campos

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tayyip de olmasa… 09 Ekim 2022 | 77 Okunma Aslan İtalyan çukuruna düştü 02 Ekim 2022 | 150 Okunma Beraberliğe sevindiler! 29 Ağustos 2022 | 64 Okunma Sözde derbi özde kör dövüşü 09 Mayıs 2022 | 44 Okunma Enerjik Aslan! 15 Mart 2022 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar