Antep Baklavası!

6-0’ın travmasını atlatabilmek için Gaziantep’ten daha iyi bir rakip bulamazdı Galatasaray.         Neden mi? Gaziantep, ligin “savunması en yumuşak takımı”dır da ondan. Üstelik...

6-0’ın travmasını atlatabilmek için Gaziantep’ten daha iyi bir rakip bulamazdı Galatasaray.        
Neden mi? Gaziantep, ligin “savunması en yumuşak takımı”dır da ondan. Üstelik Süper Lig’in “en çok gol yiyen takımı” unvanının da sahibidir.
Ayrıca üçlü savunmadan dörtlüye dönerek Kayode-Twumasi’den oluşan çift forvetle Galatasaray karşısına çıkma cesaretini gösteren çılgın mı çılgın bir teknik adama sahiptirler.
Kısacası ciddi kriz içindeki Galatasaray adına Gaziantep deplasmanının baklava ziyafeti olacağı maç öncesinden belliydi.
***
Fatih Terim’in kadroya yaptığı dört yerli takviyesi Galatasaray’a dinamizm katmaya yetti. Seri, Nzonzi, Nagatomo ve Babel’in maça kulübede başlaması sarı-kırmızılıların temposunu yükseltti. Marcao-Luyindama ikilisinin arasına giren Ahmet Çalık, her an patlamaya hazır bomba olan bu iki stoperi dengeleyen isim oldu.
Ömer Bayram’ın enerjisi hemen yanındaki Feghouli’yi bile oynatmaya yetti.
Aslında Galatasaray adına daha da önemlisi sol kanadı tek başına kullanan Emre Taşdemir’in bindirmeleriydi. Bu sezon neredeyse hiç işlemeyen sol kanat, ilk defa Galatasaray’ın yüzünü güldürdü. Her ne kadar fiziki açıdan yetersiz olsa bile sol ayaklı Emre Taşdemir’in, sağ ayaklı Nagatomo’dan katbekat daha iyi olacağı gerçeği görülmüş oldu.
***
Galatasaray, Gaziantep deplasmanından hiç de zorlanmadan çıkardığı bu 3 puanla muhtemel bir ciddi krize set çekti. Millî araya da, övgüler dizilen Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde girerek zirve yarışında olabileceğini gösterdi.
Ancaaak; yerli oyuncuların takıma getirdiği bu dinamizm gelecek haftalarda yok sayılacaksa ve yine mücadeleden kaçanlar formayı alacaksa, Galatasaray şampiyonluk yarışını uzaktan izleyeceği çok aşikârdır. MAÇIN ADAMI: Ömer Bayram   ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tayyip de olmasa… 09 Ekim 2022 | 77 Okunma Aslan İtalyan çukuruna düştü 02 Ekim 2022 | 150 Okunma Beraberliğe sevindiler! 29 Ağustos 2022 | 64 Okunma Sözde derbi özde kör dövüşü 09 Mayıs 2022 | 44 Okunma Enerjik Aslan! 15 Mart 2022 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar