Kaybeden Fener oldu

Derbi, Galatasaray için puan farkını 9’a yükselterek şampiyonluk hedefi için dev bir adım atma; Fenerbahçe adına ise farkı 3’e indirerek, yarışta yeniden iddialı konuma gelme fırsatıydı.Ama ne var ki...

Derbi, Galatasaray için puan farkını 9’a yükselterek şampiyonluk hedefi için dev bir adım atma; Fenerbahçe adına ise farkı 3’e indirerek, yarışta yeniden iddialı konuma gelme fırsatıydı.
Ama ne var ki Türk futbolunun iki asırlık çınarı, “Aman neme lazım, ya gol yersem” düşüncesiyle savunmayı ön planda tutunca, ilk 45 dakikalık bölümde dağ fare doğurdu.
Beraberliğe razı bir görüntü veren Galatasaray, orta alanda kaptığı topları hızlı bir şekilde kanat oyuncularıyla buluşturarak gol hedefledi. Kazanmaya mecbur olan Fenerbahçe ise Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisiyle rakibinin pas trafiğini engellerken, iki bekinin öne çıkmasıyla kanat organizasyonlarıyla gol bulmaya çalıştı. Ancak sadece bir santrfor partneri olabilecek Soldado’yla bu tip bir organizasyonla gol bulması zaten pek mümkün değildi.
Hakem Bülent Yıldırım ise herhalde normal derbilerin aksine kırmızısız ve penaltısız bir derbi istedi ki, ilk yarıdaki sert faulleri ikazla geçiştirdi. Serdar Aziz’in, Skrtel’i indirdiği pozisyonunda penaltıyı çalmazken; Fernando’nun vatandaşı Giuliano’ya yaptığı faulde de kırmızıyı çıkarmadı.
Devreyle birlikte kazanmak zorunda olan Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, oyun anlayışıyla pek

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tayyip de olmasa… 09 Ekim 2022 | 77 Okunma Aslan İtalyan çukuruna düştü 02 Ekim 2022 | 150 Okunma Beraberliğe sevindiler! 29 Ağustos 2022 | 64 Okunma Sözde derbi özde kör dövüşü 09 Mayıs 2022 | 44 Okunma Enerjik Aslan! 15 Mart 2022 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar