Modern gericilik!

Ahmak bir tartışma başladı ve “modern gericiler” çıktı sahneye. “Bilimi, aklı kutsallaştırmayalım, tüm dünyayı böyle açıklayamayız” diye tutturdular. Neo-liberal dönem tezleri aşı karşıtlığına döndü.

“Yeni Normal” kavramı üstüne düşünmekle geçti haftam. Hepimiz yakın çevremizde Covid’e kurban verirken, bir yandan da bilimcilerin uyarısıyla irkiliyoruz: “Bu süreç kolay bitmeyecek!” Her okuryazar, çevre tahribatının, açgözlü insanın kendi mezar kazıcısı olduğunu bilir. Çoğu zaman bilmekle uygulamak farklı, bu da ayrı sorun elbet. Tüketim çılgınlığı, azgın bencillik, doyumsuzluk farklı oranlarda hepimizi tutsak etmiş durumda.

***

Talihli olanımız evini mağara yapıp gizleniyor. Dışarıdan gelecek etkiye, neredeyse ışık dahil kapıyor kapısını. Sanal ilişkilerle avunmaya başlıyoruz, nafile! Hepimiz acemiyiz durum karşısında. Kimseler başımıza geleni tam tarif etmiş değil. Ömrünün son çeyreğinde 65 yaş üstü, sokağa hasret, korkuyla saklanıyor. Çocuklarımızın çoğu kar görmeden büyüyor, şimdi insandan da uzaklar, nasıl ürkek, ruhsal çalkantı içinde kaybolmasınlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 831 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar