Katar’a devredilen ülke!

Cumhuriyet neden “Bilimden kopma” öğüdünü veriyordu insanına? Kul olmasın, kimseye el avuç açıp muhtaç olmasın, Katar’a satılmasın diye. Katar’a devredilmek üzere olan kulların; akillerden, yandaş hekimlere kısa hikâyesini yazdım size!

Adından belli “Türk Tipi” yani “Yerli ve Milli” düzendeyiz. Hal böyle olunca ülkemin milliyetçileri(!) kendi halkına kabadayılık yapıyor, ülke parsel parsel satılırken gıkı çıkmıyor.

***

Katar diye bir devlet yok, Türkiye vardı ama! Halk olmuştuk, yüzümüzü uygarlığa dönmüştük, devrim yapmıştık. Memleketimiz olacaktı; eşit, adil, özgür yaşayacaktık. Köy çocukları da şehirliler de yan yana okuyacaktı, herkes aynı olanaklardan faydalanacaktı. O memlekette kimse kendini yalnız, çaresiz hissetmeyecekti. Aşısını da yapacaktı o memleket, sanatçısını da yetiştirecekti. Kadın erkek eşit olacaktı. Rüya değildi bu, büyük oranda da başarıldı.

ABD patentli dinciler, milliyetçiler sürüldü sahaya sonra, onlara “muhafazakâr” dediler. Yanına liberaller de eklenince, tadından yenmez oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.982 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 452 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 827 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar