Kabataş yalandı ama bu gerçek!

“Kabataş Yalancıları”na yalancı dedim diye yargılandım, beraat ettim. Artık tamamı için “yalancı” diyebilir herkes, tescillidir. Meseleyi uzunca anlatmanın anlamı yok, Gezi dirilişinin belini kırmak...

“Kabataş Yalancıları”na yalancı dedim diye yargılandım, beraat ettim. Artık tamamı için “yalancı” diyebilir herkes, tescillidir. Meseleyi uzunca anlatmanın anlamı yok, Gezi dirilişinin belini kırmak için türlü kurgular yapıldı, onlardan biriydi bu yalan da! “Başörtülü bacımın üstüne işediler” diyecek kadar ileri götürdüler işi. Oysa Gezi’de “öteki” yoktu. Kim neye inanır, hangi kökten gelir sormadan dayanışma halindeydi insanlar. Paranın saltanatı bitmiş, fidanlar için mücadele verilmekteydi. Kimi buna “tatlı düş” diyebilir. Öyle olsa da güzeldi, özlemimiz buna. Etkiliydi, RTE’nin unutamaması bundan!
RTE “Görüntüleri yayımlayacağız” sözünü edeli yıllar geçti. Baktı ki iş sarpa sardı: “FETÖ bizi kandırdı” dedi bu kez. Gerçi haklılık payı var, dönemin valisi, emniyet müdürü hep FETÖ’cü çıktı. Yani birlikte iş gördükleri bir kez daha belgelendi. Hakikat öyle bir olayın yaşanmamış olmasıdır. Ortada büyük yalan vardır. Tıpkı “Camide içki içtiler” örneğinde olduğu gibi! Birkaç gün önce hak aramak için meydana çıkan, başı örtülü genç kadına, polisin elle tacizinin görüntüsü var ama! “Başörtü” vurgum Kabataş’a göndermedir. Yoksa giyim biçimi kimseyi erdemli, ahlaklı kılmaz, elbette tersi de geçerli.
Tacize uğrayan genç kadın öğrenci... AKP polisi terörist olarak görüyor hak arayan herkesi. Gözaltı yapılırken de hukuka gerek duymuyor. Ortada suç var mı, ayrı tartışma, ancak olsa bile uygar dünyada şüphelinin, tutuklunun, hükümlünün de hakları var. Yazık ki bizde sokakta yürüyen yurttaşın bile yok! Toplumsal tepki büyüyünce açıklama geldi: “Gözaltına alınan kızın babası FETÖ’cü” diye! Yani, eğer bir insan FETÖ’cü ise tecavüz haktır öyle mi? Neresinden düzelteceğiz bunu!
Bir; suç kişiseldir, bir kimse ailesinden, akrabasından biri suçlu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 829 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar