İmamoğlu’nun büyük yanılgısı!

Ekrem İmamoğlu İstanbul’un seçilmiş belediye başkanıdır. Yazmıştım; “İmamoğlu, Yıldırım ekran tartışması yanlıştır” diye.

Bazısı “neden” diye soruyor. Meşruiyeti olmayan bir adayı, onunla baş başa tartışmayı kabul ederek kendiyle eşitlemiş oldu İmamoğlu. İlla bir tartışma yapılacak idiyse: “Bu seçim 31 Mart’ta bitti, Binali Bey’le orada hesaplaştık, şimdi Erdoğan ile yarışıyorum, tartışmayı da onunla yaparım” demeliydi İmamoğlu. Böylece 39 ilçede miting yapmaya niyetli Cumhurbaşkanı’nın gerçek rakibi olduğunun altını çizer, hesapları bozardı. Ekrem İmamoğlu’na kim akıl veriyor bilemem, ancak hep söyledim hukukta ısrar etmek gerekirdi. Seçimin yenilenmesi hukuksuzdur, dayatma sonucudur.

Gizlenen Erdoğan!
Erdoğan bir anda sahadan çekildi. Rastlantı değil bu. İstanbul’da sadece Binali Yıldırım afişleri görünüyor. Mitingler iptal, nerdeyse ekrana bile çıkmıyor RTE. Niye? O da gördü ki, öfkeli, saldırgan dil seçmeni itiyor. Bugüne dek Erdoğan imajı ile tüm engelleri aşan AKP, şimdi tersini yaşıyor, tam da onun çizgisi yüzünden tabanından bile tepki alıyor. Hırçınlaştıkça Erdoğan daha çok hata yapıyor, hata yaptıkça hırçınlaşıyor! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.987 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 828 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar