Bir ‘ABD’ Doları kaç ‘Türk’ Lirası!

ABD seçimi ahlaklı mı, değil mi bilemem, lakin Amerikancılık utanmazlıktır. Bir halk düşkünleşmişse, kendinden vazgeçmişse, artık onun herhangi bir seçiminden söz edilemez!

“ABD seçimlerini bizim kadar Amerikalılar bile takip etmiyor” diye dalga geçiyor kimileri. Ya nerede yaşadıklarının farkında değiller ya bile isteye gerçeği saptırıyorlar.

Komünizm korkusuyla Köy Enstitüleri kapandığından beri, yazık ki ülkemiz ABD’nin adı konmamış sömürgesi! Bizi “müttefikimiz”, “dostumuz” diye uyuturlar, hakikati bildiğimiz halde buna inanır gibi davranırız. Oysa suyumuzda, ekinimizde, her yerde var ABD izi!

Bir Türkiye vardır, yoksul halkı “Küçük ABD” olma düşüyle uyutulmuştur. İktidarı, muhalefeti ABD’den icazet bekleyen sıra sıra siyasiyle doludur!

***

Darbeler en renkli uğraşıdır ABD’nin. 12 Mart olur, 12 Eylül gelir... “Bizim çocuklar işi halletti” diye alay eder. Baktı ki askerlerle iş görmekten daha kolayı var, kırar dümeni siyasal İslamcıları getirir! Laf dinlemezsen eğer başına geçirir çuvalı! “En önemli ihraç malın Mehmetçik” der, susarsın da tıpış tıpış açarsın kozmik odanı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 831 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar