Aziz Nesin’e saygımdan yazıyorum!

Geçen gün sosyal medyada bir video dolaşıma girdi. Sanırım dört yıl önce çekilmiş bu videonun şu günlerde görünür olmasının, varsa eğer maksatlı gerekçesi bilmiyorum...

Adını ilk kez duyduğun Yunan asıllı İngiliz, sonradan Müslüman Hamza A. Tzortzis adlı biri Boğaziçi Üniversitesi’nden gerici güruha konuşma yapıyor. Türkiye’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’e “şeytan” diyerek hakaret ediyor, ettiriyordu. Yükselen alkışlardan anlıyoruz ki, izleyiciler durumdan pek memnun! “Bu kişinin sözleri ifade özgürlüğü kapsamına girer mi?” tartışması yine önümüzde.

Hakaret mi, fikir mi?
Şu bilinmeli ki, dünyanın hiçbir ülkesi “kurucu babalar” denen kimselere yönelik bu türden sözlere göz yummaz. Hem saygı gereğidir bu, hem de ülkelerin varlığından kaynaklıdır. Oysa bu adamdan çok daha önce başta fesli olmak üzere birçok kişi benzeri fikirleri(!) dile getirmiştir. Elbette “ifade özgürlüğü” diyebilmek için söz konusu hakaretlere, ortada bir “fikir” olması gerekir.
Atatürk’ün kanunla korunmasından yana değilim. Mustafa Kemal’i kanunlar değil, bugün “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” diye haykıran milyonlar korumaktadır, Anıtkabir’i dolduran yüz binler korumaktadır! En önemlisi dünyanın gerçekleri bu değeri Mustafa Kemal’e vermektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.982 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 452 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 827 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar