Akıl(sız) seçimler!

RTE yetkin biçimde hakikati eğip bükmeye devam ediyor. Karşısında soru soracak basın mensubu kalmadığı için, kürsüden esip gürledikten sonra ekranlarda da ballandıra ballandıra anlatıyor aklına geleni!...

RTE yetkin biçimde hakikati eğip bükmeye devam ediyor. Karşısında soru soracak basın mensubu kalmadığı için, kürsüden esip gürledikten sonra ekranlarda da ballandıra ballandıra anlatıyor aklına geleni! Meğer İstanbul’un dikey biçimde betonlaşmasına karşıymış, öğrendiğimiz iyi oldu. Artık mahpushane diyeceğimiz güzel İstanbul’umuzda, her birimiz tutsak haldeyiz. Şehrin etrafı betondan binalarla çevrili, yukarıdan bakınca, demir parmaklık biçiminde olduğunu daha net görürsünüz yapıların. Bu AKP düzeninin net göstergesidir. Teslim olmuş, esir düşmüş insanlar şehri.
Ülkenin “beka” sorunu varmış, doğrudur. Açık söyleyelim; AKP’nin yarattığı salgın cehalet “beka” sorunudur. Muhalefete de sıçramış, bulaşıcı haldedir. AKP’li yılları anlamak için, Kartal’da çöken binaya bakmak yeter. Şu an Erzurum’da başkanlığa devam eden Mehmet Sekmen, Kartal’da bu binanın kaçak katlarını onaylamış. Çökünce, ölenler şehit(!) oluyor! Tarif herkesi avutuyor, muhafazakâr ikiyüzlülüğün en somut hali! Ölenleri bilmem ama kalanlar reisten razı! İnsanlar “imar barışı” adlı talandan payına düşeni almakla meşgul!
İşin özü şudur; ahali “çalmak” konusunda rahatsız değildir, yurttaş “neden o çalıyor da, ben çalamıyorum” kaygısındadır. Bu neo-liberal siyasetin düsturudur. Avanta kültürü her zaman sağ siyaset eliyle pazarlanır. Reis çay paketiyle, seyyar satıcı gibi pazara çıktı, bugünün ruhunu en güzel özetleyen görüntüydü. Batmıştır gemi, malları talan edilmiş, elde avuçta bir şey kalmamıştır. Tanzim satış meselesi apayrı yazı konusu gerçi: Düşkün halka, sadaka dağıtmak için farklı yollar bulan AKP, şimdi yeni aldatmaca ile göz boyuyor. Lakin ortaya çıkan hazin tablodan ürkmüş oldukları belli. Seçim öncesi kuyruklara tahammül edeceklerini sanmam.
Bitirimlikle buraya dek gelinebilirdi. Kimileri, “

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 829 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar