15 Temmuz’u merak edenlere!

Bir dönem yıldız sayılan, kısa süre sonra unutulan siyasiler çöplüğüne döndü ülke. Gerçi yazılı basın, ekran, sosyal medya şöhretleri de aynı yazgıya mahkûm....

Bir dönem yıldız sayılan, kısa süre sonra unutulan siyasiler çöplüğüne döndü ülke. Gerçi yazılı basın, ekran, sosyal medya şöhretleri de aynı yazgıya mahkûm. Çağın ruhu böyle, iyi iz bırakmak güç, ama giderek daha önemli hale geliyor. Siyasal İslamcıların “cehalet, vasatlık, bayağılık koalisyonu” diye tarif ettiğim anlayışı her çevreyi etkiledi. İlkelerden, değerlerden, ölçüden söz açmak aptallık sanılıyor. Elbet bunun en veciz biçimini zamanın tontonu dile getirdi: “Benim memurum işini bilir” diye! Başka utanılacak sözleri de var ama bu simgesel!

***

Artık başımıza gelenlere pek şaşırmıyoruz, yine de Bahçeli’nin, “Kim ki eski sisteme dönmek ister o ya FETÖ’cüdür ya da PKK destekçisi” sözlerini yadırgadım. Haydi AKP’lilerin kendilerinden önce bir Türkiye yokmuş gibi davranmasına alıştık(!) da, Bahçeli’ye ne oluyor? Kraldan çok kralcılık mı bunun adı, yoksa tahmin ettiğim gibi çok zamandır “Bahçeli mi esas oyun kurucu?
Ecevit, Yılmaz ve kendisinden oluşan koalisyonu o yıktı. Gül’ü cumhurbaşkanı yaptı. AKP tek parti olmayı kaybetti, koalisyon olmaya yanaşmadı, seçimi yeniletti, yeniden iktidar yaptı. RTE’yi başkan seçtirdi. Daha say say bitmez. Türkiye’de kestirilemez siyasi isim Bahçeli’dir. Bir gözüm hep onda.

***

Geçen gün T24’te Murat Sabuncu kurulacak olan Babacan partisiyle ilgili yazdı. Kabaca çeşitli isimlere güzellemeler yaptı diyelim. Mesela Sadullah Ergin için “adalet reformu konusunda büyük emek veren bakan” tarifini kullandı. Diğer isimleri geçiyorum. Salt bu bile başlı başına gösterge. Liberallik ya da sol liberal tutum hastalık, bundan kurtulmak olası değil. Bir dönem “vesayet” diyerek ülkeyi cehenneme çeviren çevreler yeniden ayakta anlaşılan. Babacan’ı sıradan bir isim olarak görmüyorum. Ülkenin derdi olan sıcak para işini halledebilir. Yeni Derviş o. Karşılığında ne verecek? Göreceğiz.
Şimdi daha iyi anlıyorum kimlerin Abdullah Gül cumhurbaşkanı olsun diye arabuluculuk yaptığını ve neden ısrar ettiğini. Kılıçdaroğlu öyle anlaşılıyor ki bu işe razıydı. Yeni hesabı ilgiyle izlemek gerek.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhuriyet okuruna veda 05 Nisan 2021 | 1.988 Okunma İflas 25 Mart 2021 | 1.632 Okunma İstanbul Sözleşmesi erkekleri de yaşatır! 22 Mart 2021 | 456 Okunma Vicdan terazisine güvenmek 18 Mart 2021 | 828 Okunma 12 Mart’ı doğru okumak 15 Mart 2021 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar