İçine sindirmek

19 Mayıs'ın yüzüncü yıldönümünde bol bol "vatan millet Sakarya edebiyatı" yapılacak. Vahdettin'e küfürler edilecek, falan filan. Bugüne kadar ila maşallah hiç duymadığınız şeyler bunlar!

Bol bol okursunuz.
Benim kafamı kurcalayan bazı sorular var, burada da onları bulursunuz.

***

İstanbul'da yaşayan Kürtler, buraya "babalarının hayrına" gelip sığınmadıklarına göre, onları inim inim inletmiş olan CHP'yle işbirliği yapmayı nasıl içlerine sindirebiliyorlar?
Bu Kürtler, sırf Erdoğan nefretiyle nasıl oluyor da Türk faşistleriyle ittifak kurabiliyorlar? Yedikleri kazık yetmedi mi? Yoksa "Stockholm sendromu" mu geliştirdiler?
"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye yırtınan Mustafa Kemal'in askerleri nasıl oluyor da Türkiye'nin Amerika'dan bağımsızlığı için çırpınan adamdan nefret edebiliyorlar?
Örneğin, Deniz Gezmiş'i anmak için denize karanfil atanların, yarın Trump bize saldırırsa Amerikan askerine de kurşun atmaya maçaları sıkacak mı?
CHP nasıl oluyor da PKK çizgisine gelmiş HDP ile canım cicim ilişkisi içine girebiliyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.486 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.201 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar