Bastır 620 papeli devrimci arkadaş

İşin buraya varacağı belliydi. Bu kadar enayiyi biraraya toplamayı başaran uyanık günün birinde elbette onlara bir de fatura çıkaracaktı… Babasının hayrına mı yapıyordu bu işi? Bütün...

İşin buraya varacağı belliydi. Bu kadar enayiyi biraraya toplamayı başaran uyanık günün birinde elbette onlara bir de fatura çıkaracaktı… Babasının hayrına mı yapıyordu bu işi?
Bütün dünyada toplam 280 bin enayi.
Bunların 40 bini de Türkiye'den!
Asgardia devletinin vatandaşları.
Olmayan bir ülkenin sanal üyeleri…
Eski "yasakçı Türkiye"de olsaydı bunlara ikinci bir devlete yazılmaktan soruşturma da açılırdı ya, aman bu yasaklar konusuna girmeyelim sonra başım ağrıyor.
Asgardia diye bir "sanal devlet" var.
Vallahi anayasası, milli marşı falan da var.
İgor Aşurbeyli adında bir uyanık kurmuş, İskandinav mitolojisindeki tanrılar tanrısı Odin'in hüküm sürdüğü ülkeymiş. (Şimdi "Odin tanrı değildir" desek bizi de içeri atarlar mı?)
İşte bu İgor arslanı kendi haybeden devletine Internet'ten hababam vatandaş kaydediyor.
Günün birinde Asgardia'nın "hakikisini" de kuracakmış, uzayda bir koloni oluşturacakmış, 280 bin kişiyi uzay gemileriyle oraya nakledecekmiş.
Hangi filmi seyretti bilmiyorum ama, hani şu dünyanın çevresinde dönüp duran, içiçe geçmiş çember şeklindeki bölümleriyle de "yapay yerçekimi" yaratan tasarım örneklerinden esinlenmiş.
Kendi sağlığında, yani şöyle diyelim 2050'ye kadar falan uzaya tam 280 bin kişi gönderecek teknoloji düzeyine ulaşılabileceğini düşünenler, bu projeye yazılmışlar. (Mars'ta yerleşim merkezi kurulacağını ve NASA'nın kendilerini oraya alacağını sananlar da ayrı.)
Lakin bu iş artık paralı!
Asgardia, vatandaşlık hakkı vermek için yılda 100 avro istiyor!
Yani yok öyle yirmi beş kuruşa simit.
Üstelik bir kereye mahsus da değil, her yıl yenilenmek üzere…
Schengen vizesi alır gibi, Asgardia'ya senede 620 papel ödeyeceksin, bugünkü kurdan.
Ve de "abim beni uzaya götürecek" diye bekleyeceksin.
Sen önden git hele bir, ileride aileni de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.481 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.251 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.198 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.821 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar