Zumba kids

Maltepe Belediyesi'nde "cumhuriyet coşkusu" sürüyormuş... Belediye reisi CHP'li olduğuna göre elbette sürecektir. Cumhuriyet Bayramı'na daha iki hafta var ama reis şimdiden vermiş coşkuyu, vermiş coşkuyu... Bu etkinlikler...

Maltepe Belediyesi'nde "cumhuriyet coşkusu" sürüyormuş...
Belediye reisi CHP'li olduğuna göre elbette sürecektir.
Cumhuriyet Bayramı'na daha iki hafta var ama reis şimdiden vermiş coşkuyu, vermiş coşkuyu...
Bu etkinlikler arasında "zumba" da önemli bir yer tutuyor.
Zumba diye bir dans varmış...
Alberto Perez diye bir adamın "icat" ettiği, Latin ritmiyle jimnastik karışımı bir dans. "Fit" olmakta yararlıymış, günümüzün moda deyimiyle. Kilo veriyorsun. (Bir de çoluk çocuğa tatil köylerinde yaptırdıkları daha manyak danslar var, şarkısı da var, "soku soku baçi baçi, soku baçi baçi vira"...)
Bu zumbanın atölyeleri, stüdyoları falan var, oralara gidip ders alıyorsun. Burjuva kadınları yogayı tercih ediyorlar tabii. Bu zumba daha çok "hamburger ve patates gevreği yiye yiye şişmiş" çocukları derleyip toparlamakta kullanılıyor.
Maltepeli çocukların hepsini dans dersine gönderemeyecekleri için, stüdyo onların ayağına gelmiş. "Zumba eğitmeni" Atakan, 14 okulda 7 bin çocuğa zumba yaptıracakmış.
Pardon, "zumba kids" yapacaklarmış, ne demekse?
Atakan böylece "cumhuriyetimize sahip çıkacağız" diyor!
Zumbayla...
İyi ama, Atatürk'ün sevdiği şarkılar arasında zumba falan yok ki...
Siz cumhuriyetimize Vardar Ovası, Alişimin Kaşları Kara gibi şarkılarla sahip çıkmıyor muydunuz yahu? Olmadı, Safiye'den Yanık Ömer...
Zumbayla cumhuriyet arasındaki "bağıntıyı" (korrelasyon) ben kuramadım.
"Bizim zamanımızda" da mambo, rock and roll, cha cha cha, twist, o arada bossa nova falan vardı ama bunların cumhuriyetimizle ilgisini görememiş, bilememiştik.
Hani tango, swing falan deseniz daha bir cumhuriyet olacak da...
Peki çocuklara vals yaptırsak meşrutiyete mi sahip çıkmış olacağız?
Reis bey... Çocuklara spor yaptırmak istiyorsan yaptır tabii, dans öğretmek istiyorsan ona da eyvallah, ama bu gibi atraksiyonlara politikayı alet etme.
Hani nerede kaldı sizin "otarşi" anlayışınız yahu? Yerli malı yurdun malı değil miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.481 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.251 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.198 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.821 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar