Yalan söylüyorsun Engin Bey

Cumhuriyet Halk Partisi'nin reklamını yapmak için ne halt edeceğini bilemeyen Demirören basını, müthiş bir haber yakalamış! CHP'nin Başakşehir İlçe Başkanlığı'na bağlı Boğazköy...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin reklamını yapmak için ne halt edeceğini bilemeyen Demirören basını, müthiş bir haber yakalamış!
CHP'nin Başakşehir İlçe Başkanlığı'na bağlı Boğazköy Şubesi'ne... Ne olmuş? Yeni katılımlar olmuş...
Vay be!
Bu partide bol miktarda bulunan başkan yardımcılarından biri de bu yeni üyelerin "peştemal bağlama" törenini yönetmiş.
Bu arada törene katılanlara aşure ikram edilmiş.
Haber dediğin böyle olur. Sütlü Nuriye ikram edilseydi hiçbir kıymeti kalmayacaktı. İleride hanım göbeği, dilber dudağı gibi tatlıları da bekleriz. Seçimde de "vezir parmağı" yersiniz.
Konuşma yapanlardan partinin İstanbul il başkanı "iktidarın kaçacak delik aradığını, gitmeye hazır olduğunu" söylemiş. Bunun ilginç bir yanı yok.
Fakat Kılıçdaroğlu'nun yardımcılarından biri, Engin Altay, pek anlamlı konuşmuş. Bakalım neler demiş bizim adaş...
"Bizler 1923'te demokrasiyi bu millete bahşettik" demiş.
CHP hep birşeyleri "bahşediyor" maşallah... Cahil halka tepeden veriyor.
Engin Bey yalan söylüyor.
CHP bu millete 1923'te demokrasiyi bir şey etmedi.
Türkiye'de meclis de vardı, çeşitli siyasi partiler de, seçimler de yapılıyordu... Bir değil iki ayrı komünist partisi bile vardı.
Madem demokrasiyi bahşedecektiniz, mecliste size muhalefet eden "ikinci grubun" 1923 seçimlerine katılmasını niçin engellediniz?
Bu demokrasi pek "size özgü" bir demokrasiymiş anlaşılan...
Madem demokrasiyi bahşettiniz, hemen iki yıl sonra, 1925'te o bahşettiğiniz demokrasiyi Takrir-i Sükûn Kanunu'yla niçin ortadan kaldırdınız?
Engin Bey... "Atatürk Türkiye'ye demokrasiyi getirdi" yazan şabalaklar artık basında kendilerine yazı yazacak gazete bulamıyorlar, evde oturup dolma sarıyorlar...
"Bizler demokrasiyi 1950'de bu ülkeyle, bu cumhuriyetle tanıştırdık" demişsiniz...
1923'te bahşettiğinizi 1950'de daha yeni mi tanıştırıyorsunuz? Yirmi yedi senedir bir türlü tanışamamışlar mı? Demokrasiyi kavanozda mı milleten sakladınız yoksa?
1950'de siz hiçbir şey tanıştırmadınız Engin Bey, 1950'de halk sizi muhalefetle tanıştırdı!
"2018'de de cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandıracaklarmış"...
Hayrola Engin Bey, seneye erken seçim var da bizim mi haberimiz yok?
Haa, bir de "hedefimiz sosyal devleti yeniden inkişaf etmektir" demişsiniz.
Öyle denmez Engin Bey, "inkişaf ettirmek" denir. Boş zamanlarınızda yakın tarihimizin yanısıra azıcık da Türkçe çalışınız.
Sizin şu heykel ne oldu heykel?
CHP'nin Çanakkale'ye dikeceği putperest tanrıçası heykelinden hiçbir haber alamadık... Hangi aşamadadır, kaç metreyi bulmuştur?
Çarçur toplantılara muhabir göndereceğinize asıl Çanakkale'ye gönderin de çocuk iki fotoğraf çeksin, hem biz aydınlanalım hem de CHP'nin reklamı olsun işte!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.486 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.201 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar